KAMU DENETÇİLİĞİ UZMANLARI BELLİ OLDU

KAMU DENETÇİLİĞİ UZMANLARI BELLİ OLDU
 
Kamu Denetçiliği Kurumunun açıklaması şu şekilde:

 

6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun geçici 1'inci maddesinin 4'üncü fıkrası doğrultusunda, münhal bulunan Kamu Denetçiliği Uzmanı kadrolarına kurumlar arası geçiş yoluyla başvuru yapılabilmesi amacıyla, 24.01.2013 tarihi itibarıyla TBMM internet adresinde (www.tbmm.gov.tr) duyuru yapılmaya başlanmış olup 25.01.2013 - 01.02.2013 tarihleri arasında 2953 aday bizzat kendileri ya da posta yoluyla başvuruda bulunmuştur.
İbraz edilen bilgi ve belgeler, adayların eğitim durumu, yabancı dil bilgisi, mesleki tecrübe ve çalışmaları, Kanunda belirtilen genel ilkeler ve Kurumun ihtiyaçları doğrultusunda Başvuru Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiştir.
Yapılan inceleme sonucu Kamu Denetçiliği Uzmanı olarak değerlendirilme potansiyeli taşıyan 188 başvuru sahibi, 07-08 ve 11 Şubat 2013 tarihlerinde görüşmeye çağrılmıştır. Görüşmede adaylar; muhakeme gücü, bir konuyu kavrayıp özetleme ve ifade yeteneği, genel ve fiziki görünümü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, liyakati, yeteneği, genel kültürü, çağdaş, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yabancı dil bilgisi vb. hususlar gözetilerek değerlendirilmiştir.
Görüşme sonucunda naklen atanma talebi uygun bulunan adayların başvuru sonuçları, ad ve soyad bilgileri ile www.tbmm.gov.trinternet adresinden öğrenilebilecektir.
Kamuoyuna duyurulur.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER