İŞTE FARK YARATAN ÖĞRTEMENLER VE ÖZELLİKLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında, 81 ilden mesleğinde fark yaratan öğretmenleri Ankara'ya davet etti.

İŞTE FARK YARATAN ÖĞRTEMENLER  VE ÖZELLİKLERİ

 MEB, öğretmenliğin toplum nezdinde yeniden hak ettiği yere gelmesini sağlamak için bir ilki gerçekleştirerek, 700 bin öğretmen arasından eğitimde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, fedakarlıkları ve diğer nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş her ilden bir öğretmeni “öğretmenlik mesleğinde fark yaratan” kişi olarak seçti.
 Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 19 kişilik komisyon, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerince seçilerek gönderilen yüzlerce öğretmene ait proje ve çalışmayı inceledi. Değerlendirme sonucu “Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratan” 81 öğretmen belirlendi.
 MEB, bu öğretmenleri 3 gün boyunca Ankara'da ağırlayacak. Öğretmenler Ankara'da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in başkanlığındaki Merkez Kutlama Kurulu üyeleriyle misafir öğretmenlere Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek.
 Mesleğinde fark yaratan öğretmenler arasında, hastanede yatan öğrencilere gönüllü ders anlatandan kendi imkanlarıyla okulunun boya ve badanasını yapana, ihtiyaç sahibi öğrencilerine gerek kendi gerekse çevre imkanlarını kullanarak maddi destek sağlayandan cezaevlerindeki miniklerin okul öncesi eğitim almasına imkan yaratan onlarca “Çalıkuşu” var.
 
 -Olimpiyat şampiyonu da fark yaratanlar arasında-
 
 Mesleki çalışmalarıyla fark yaratan öğretmenler arasında 2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar atletizm 1500 metre yarışlarında Türkiye'ye ilk defa altın madalya kazandıran milli sporcu Aslı Çakır Alptekin de var.
 Kütahya Saka İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Aslı Çakır Alptekin, kazandığı madalyayla dünya spor tarihine geçmişti.
 
Gökyüzünü öğrencilerine kurduğu gözlemeviyle tanıttı-
 
 Denizli Nalan Kaynak Anadolu Lisesi fizik öğretmeni Tahsin Demirciler ise velilerin katkılarıyla aldığı teleskopu akşamları okulun bahçesine kurarak, öğrencilerinin gezegenleri, ayı ve yıldız kümelerini tanımasını sağladı.
 Kurduğu gözlemevine, birçok okulun öğrencisini davet ederek astronomi ve gözlem eğitimi veren Tahsin Öğretmen, diğer okullara ve öğretmenlere de örnek oluşturdu.
 Tahsin Demirciler, öğrencileriyle hazırladığı güneş panelleri ve doğrultucu devreyle güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüp, okulunun ses ve zil sisteminin çalışmasını da sağladı.
 
Göktül Öğretmen cezaevindeki çocukları unutmadı

 Afyon Bolvadin Fatih Anadolu Lisesi Pansiyonu Müdür Yardımcısı Göktül Bakdık, Afyonkarahisar'da başlatılan “Yağmur'un Ardındaki Işık” isimli projeyle cezaevlerinde anneleriyle kalan çocukların okul öncesi eğitim alması için çalışma yaptı.
 Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı projenin Türkiye genelinde uygulanması için geçen yıl bir protokol imzaladı. Göktül Öğretmen de bu projede gönüllü olarak çalıştı.
 
 Boş bir depoyu sınıfa çevirdi
 
 Gaziantep'in Nurdağı İlçesi İncirli İlköğretim Okulu anasınıfı öğretmeni Celil Atasever de çalıştığı okulda atıl olan bir depoyu sınıf haline getirebilmek için kampanya başlattı ve birçok yerden yardım alarak okuluna sınıf kazandırdı.
 
Hastanede yatan öğrencilere aylarca gönüllü ders verdi-
 
 Muş Yoncalıöz Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmeni İbrahim Celayir ise ders saatleri dışında hastanede yatan öğrencisine giderek, gönüllü ders anlattı.  Hastanede aynı durumdaki öğrencileri görünce onlara da aylarca ders veren İbrahim Celayir, bu sayede 200'den fazla öğrencinin derslerinden geri kalmasını önledi.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şerife GÖRGÜLÜ
Şerife GÖRGÜLÜ - 12 yıl Önce

Bu öğretmenleri tebrik ediyorum.Bu davranışları hepimiz örnek almalıyız.'Olmayacak diye bir şey yoktur,yeter ki biz isteyelim'e çok güzel bir örnek.Tekrar tebrik ediyorum.

SIRADAKİ HABER