EMEKLİLİK GÜNÜ EKSİK OLANLARA MÜJDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2014 yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında Bakan ÇELİK’ten müjde geldi.

EMEKLİLİK GÜNÜ EKSİK OLANLARA MÜJDE
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2014 yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında Bakan ÇELİK’ten müjde geldi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2014 yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında Bakan ÇELİK’ten müjde geldi.
 
Emekli olunabilmesi için sigortalılık yılını ve yaşını tamamlamasına rağmen, prim günü eksik olanların mağdur olduğunu belirtilen muhalefet milletvekilleri, bu durumda olanlara prim günlerini tamamlatarak emeklilik hakkı istedi.
 
BU KONUDA ÇALIŞILABİLİR
 
Muhalefetin hizmet borçlanması anlamına gelen teklifini olumlu karşılayan ÇELİK, bu konuda gerçekten de mağdur olan bir kesim bulunduğunu ifade ederek, bu makul talebin değerlendirileceğini vurguladı.
 
Bütçe maratonundan sonraki süreçte bu yönde bir düzenleme yapılacağı sinyalini veren Bakan, prim günü eksik olanları umutlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
SİBEL KAYA
SİBEL KAYA - 11 yıl Önce

Ssk da 18 yaş altı primler sayılırken emekli sandığında neden sayılmıyor? 4 yıl 18 yaş altı ssk primim var. Şu an emekli sandığına tabi memurum bu 4 yıl boşa mı gidecek? Bu ülkede ssk ile başlayıp emekli sandığına geçen memurlar neredeyse yüzde doksan. Ssk yla başlayıp memuriyete geçene kadarki arada prim boşluğu olan memurlar neredeyse yüzde doksan. Memuriyete geç başlayan memurlar çok sayıda. Emeklilikte kolaylık istiyoruz:

Fahriye DEMİR
Fahriye DEMİR - 11 yıl Önce

18 yaş altı primlerim var. Memuriyette bunlar sayılmıyor. Buna bir çözüm. Bu durum memuriyetteki emeklilik yaşımı 16 yıl geciktiriyor. Kahroluyorum.

AYŞE
AYŞE - 11 yıl Önce

İlk ssk başlangıcım 1987. 15 yaşımda ssk lı oldum. 2004'e kadar ara ara çalışarak 1950 gün ssk primim var. 2004'te emekli sandığına tabi memur oldum. Halen memurum. yaşım 44. Memuriyette ne zaman emekli olacağımı sorduğumda 58 diyorlar. E 14 yıl nasıl dayanır bir kadın bu eziyete. Aradaki prim boşluğunu doldurup emekli olmak istiyorum. Hayatım depresyonla geçiyor sırf bu emekliliğimin uzaklarda olduğunu düşünerek. Ha 58 yaşı kabul ederim ama ta 1987 de işe girmiş biri olarak değil.

PERİ
PERİ - 11 yıl Önce

Hemşireyim. Hemşire olmadan önce ssk lı olarak işçi olarak 1986'da işe girdim. Sonra üniversite okudum hemşire oldum. 1550 gün ssk primim var. 9 yıllık devlet memuruyum emekli sandığına tabi. Yaşım 43. Ssk primlerim 18 yaş altı diye memuriyette sayılmıyor. 15 yıl daha çalışacağımı düşünmek beni ürkütüyor. Yoruldum bu kadar mücadeleden.

SAİME
SAİME - 11 yıl Önce

18 Yaş altı primlerin memuriyette de sayılması için sayın bakanımızdan bir çalışma bekliyoruz. Yolu ssk ya düşmeyen memur mu var.

GÜLNAZ
GÜLNAZ - 11 yıl Önce

Emekli sandığına tabi memurun ssk dan emekli olabilmesi için son üç buçuk yıl şartı kaldırılmalı bence.

HAMİ
HAMİ - 11 yıl Önce

Ssk da 18 yaş altı primler neden memuriyette sayılmıyor. Büyük hak kaybına uğruyoruz. Hizmet borçlanması yapılacaksa bu da düşünülmeli.

BORA YANIK
BORA YANIK - 11 yıl Önce

Şu emeklilik yasasındaki adaletsizlik verem etti hepimizi. Ssk nın ayrı, bağ-kur un ayrı, emekli sandığının ayrı kuralları, kanunları var emekli olurken. Çok hak kaybına uğruyoruz. Binlerce kişinin bu üç değişik kurumdan yatırılmış primleri var.


SIRADAKİ HABER