BÜYÜK PROJE TAZMİNATINDAN HANGİ MEMURLAR YARARLANIR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre maaş alan bazı memurlara, büyük yatırım projelerinde çalıştıkları sürelerde ek tazminat ödenmektedir.

BÜYÜK PROJE TAZMİNATINDAN HANGİ MEMURLAR YARARLANIR?
Büyük yatırım projelerinde görev alan Devlet memurlarına ek tazminat ödenmesi hususu,   Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar” eki II sayılı Özel Hizmet Tazminatı Cetvelinin “(E) Teknik Hizmetler” bölümünde düzenlenmiştir.
 
Büyük proje tazminatından kimler yararlanır
 
Kurumlarınca belirlenen ve ödeneği bulunan faaliyet halindeki büyük yatırım projelerinde fiilen çalışan Devlet memurlarından, bulundukları unvanlarda 1, 2, 3 veya 4 üncü derecelerden aylık alan ve kariyerleri; yüksek mühendis, yüksek mimar, mühendis, mimar veya şehir plancısı olanlara,  söz konusu projelerde çalıştıkları sürece ek özel hizmet tazminatı ödenebilmektedir.
 
Bu ek özel hizmet tazminatından yararlanabilmek için, yukarıda belirtilen unvanlı kadrolarda görev yapıyor olmak şart değildir. Esas olan, ilgililerin bulunduğu kadro olmayıp söz konusu unvanları eğitimleri itibariyle kazanmış olmalarıdır. ,
 
Büyük proje tazminatının miktarı
 
Yüksek mühendis, yüksek mimar, mühendis, mimar ve şehir plancısı kariyerlerini haiz olup, 1-4 üncü derecelerden aylık alanlara, kurumlarınca belirlenen ve ödeneği bulunan faaliyet halindeki büyük yatırım projelerinde fiilen çalışmaları durumunda, projelerde çalıştıkları sürece; Bölge Müdürü (Belediyeler hariç), Daire Başkanı ve daha üst idari görevlerde bulunanlara %30, diğer görevlerde bulunanlara ise %20 oranında ek özel tazminat ödenir.
 
2016 yılının ilk altı aylık döneminde geçerli olan aylık katsayısına göre, büyük yatırım projelerinde görev alan;
 
**Bölge Müdürü (Belediyeler hariç), Daire Başkanı ve daha üst idari görevdekilere aylık net: 251 TL,
 
**Diğer görevlerde bulunanlara ise aylık net 167 TL
 
tutarında ek özel hizmet tazminatı ödenmektedir.
 
Büyük proje tazminatının özenmesine ilişkin bazı hususlar
 
-Büyük yatırım projelerinde fiilen çalışma karşılığında ek özel hizmet tazminatı ödenebilmesi için; İlgili Bakan, Rektör, Vali veya Belediye başkanından ilgili memurlar adına onay alınmış olması ve kontrol edilerek onaylanacak cetvellerde ödeme yapılacak unvanların ve sayılarının gösterilmesi gerekir.
 
-Söz konusu tazminat, projelerde çalıştıkları sürece ilgili memurlara ödenir.
 
-Bu tazminattan yararlanacak toplam memur sayısı, ilgili kurum kadrolarında söz konusu kariyerlere sahip olarak fiilen görev yapan toplam personel sayısının %10’unu geçemez (hesaplamalarda küsurlar tama iblağ edilir).
 
-Bu tazminat mehil müddeti, her türlü izin, büyük yatırım projeleriyle ilgili olmayan geçici görev, görevden uzaklaştırma, tutuklanma, gözaltına alınma, hizmet içi eğitim, kurs ve seminer gibi nedenlerle hizmete ara verenlere, ara verdikleri günler için ödenmez.
 
memurunyeri
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER