BİN 709 ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KADROSU İÇİN KAÇ KİŞİ YARIŞACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ÖSYM’ye yaptırılacak olan Şube Müdürlüğü Sınavı için müracaat süresi doldu.Şube Müdürlüğü Sınavına girmek için 450 bin kişinin şartlarının tuttuğu biliniyordu. Toplam 1709 kadro için yarışacak kaç aday olduğu da netleşmeye başladı.

BİN 709 ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KADROSU İÇİN KAÇ KİŞİ YARIŞACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ÖSYM’ye yaptırılacak olan Şube Müdürlüğü Sınavı için müracaat süresi doldu.Şube Müdürlüğü Sınavına girmek için 450 bin kişinin şartlarının tuttuğu biliniyordu. Toplam 1709 kadro için yarışacak kaç aday olduğu da netleşmeye başladı.
 
13 yıldır şube müdürü kadrolarına atamanın yapılmadığı Milli Eğitim Bakanlığı’nda ilk defa 1709 kontenjan boşdurumda. Bakanlıktaki öğretmen sayısının yarısının Ak Parti iktidarı zamanında alındığı biliniyor. 850 bin çalışanın bulunduğu Bakanlıkta 10 yılını doldurmuşçalışan sayısı ise mevcut personelin yarısına tekabül ediyor.
 
100 Bin Başvuru Bekleniyordu
 
Sınava girmek için aranan 10 yıl çalışmış olma şartı dolaysıyla çok fazla başvurunun olmayacağı düşünülüyordu. Tahminler doğru çıktı ve başvuran sayısı 70 bini bulmadı. Net başvuru sayısının ise ilerleyen günlerde ilan edilmesi bekleniyor.
 
Başvuru Sayısının Azlığı Avantaj, ÖYSM ise Dezavantaj
 
Sınava başvuru sayısının 70 bini bulmaması adaylar açısından avantaj olarak değerlendiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı yöneticilik sınavlarına ilişkin soru kalıplarına alışık olan eğitimciler için sınavı ÖSYM’nin yapması ise dezavantaj oluşturuyor.
 
Sınava Nasıl Çalışmak Gerekir
 
29 Aralıkta yapılacak olan sınava 48 iş günü var. Yayınevlerinin çıkardığı kitapların hacimlerine bakıldığında 48 günde kitapları bitirmek neredeyse imkânsız gözüküyor. 1000 sahifeden başlayan ve 1500 sahifeyi bulan çeşitli kalınlıkta kitaplar yayınlanmış görünüyor. Sınav stresine neden olma ihtimali bulunan kalın kitapları tercih eden adayların hazırlık kursları ile çalışmayı kolaylaştırmaları ve takviye almaları gerekir
 
Serdivan Kitapları Sınava Hazırlığı Kolaylaştırabilir
 
Sınavı kolaylaştıran kitaplar sloganıyla piyasaya çıkan ve önceki yıllarda yapılan müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarında pratik olması dolaysıyla en fazla tercih edilen kitap diye ünlenen soru-cevap teknikli Serdivan Kitapları bu sınavda da avantaj olabilir. Kurslarla sınava hazırlanma imkânı olmayanların hacimli kitaplarla hazırlanmaları usanç verebilir. Sınav öncesi 48 günlük süreyi verimli kullanmak gerekiyor. Serdivan kitaplarındaki patrikliğin talep görmesi nedeniyle önceki müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarında bazı yayınevleri soru-cevap tekniğine dönmüşlerdi. Soru Bankasına ilaveten aynı zamanda anahtar notları içeren Cep Kitabıçıkaran Serdivan grubu gibi bazı yayınevlerinin de cep kitapları hazırladığı görülüyor.
 
ÖSYM Soru Kalıbı Ters Köşe Yapabilir
 
Bazı uzmanlar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları için ÖSYM tarafından yapılan görevde yükselme sınavlarında çıkan soru kalıplarına bakmanın faydalı olacağı görüşünü taşıyorlar. Konu anlatımlıkitaplardan çalışanların konuları yetiştirmelerinin zor olacağında birleşen uzmanlar, hazırlık son günlere bırakmamalı diyorlar.
 
 
www.kamudanhaber.com
Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
erdoğan kılıç
erdoğan kılıç - 11 yıl Önce

sınav başvuru süresinin uzatılmasını istiyoruz. son başvuru tarihi 19 kasım cümlesi birçok insanı yanılgıya uğrattı.

HAKAN
HAKAN - 11 yıl Önce

SINAVLARI ÖSYM YAPSIN DAHA İYİ.TARFSIZ OLUR GÜVENECEĞİMİZ TEK KURUM.

SIRADAKİ HABER