Eczacılar 14 yılın ardından meydanlarda

Eczacılar 14 yılın ardından meydanlarda: Yok sayılmaya 'dur' de

Eczacılar 14 yılın ardından meydanlarda

Krizin sağlık sektörünü de ele geçirmesiyle eczacılar 14 yılın ardından ekonomik sorunlar nedeniyle miting düzenledi. 'Yok sayılmaya dur de! Tükeniyoruz' sloganlarıyla düzenlenen 'Büyük Eczacı Mitingi'nde, eczacıların sorunlarının çözülmesi adına talepler dile getirildi. Mitinge katılan CHP Manisa Milletvekili, eczacı Özgür Özel de "İlaca erişim sağlığa erişim sorunudur" diyerek iktidarın sorunları görmezden gelmeye devam etmesi halinde sağlık hizmetinin sekteye uğrayacağını söyledi.

Yaşadıkları ekonomik sorunlar karşısında 14 yıl sonra Türk Eczacıları Birliğince (TEB) düzenlenen Büyük Eczacı Mitingi'nde eczacılar 'Dur De' sloganlarıyla taleplerini dile getirdi.

TEB Başkanı Arman Üney, Anıtpark'taki mitingde bir araya gelen eczacılar adına yaptığı konuşmada, mesleklerine karşı yapılan haksızlıklara karşı durmak için miting yaptıklarını belirtti.

'DÜZENLEMELER YETERSİZ'

Kesintisiz sağlık hizmeti verilmesi için salgın sürecinde de çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Üney, eczacılıkla ilgili yapılan düzenlemelerin yeterli olmadığını söyledi.

'ECZACILARIN YOK SAYILMASINA 'DUR' DİYORUZ'

Arman Üney, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilaç alım protokolünde yaşanılan ekonomik sıkıntıya çözüm üretecek gerçekçi iyileştirmeler yapılmasını istediklerini belirterek, "Biz eczacılar ilaç yokluklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacısının hak kaybına, eczacıların yok sayılmasına 'dur' diyoruz." şeklinde konuştu.

Mitinge CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile eczacı odalarının il başkanları, üyeleri, eczacılık fakültesi öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı.

CHP Manisa Milletvekili, eczacı Özgür Özel miting alanında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

'İKTİDAR KULAK TIKADIKÇA HİZMET SÜRMEZ'

Bugün bu kalabalık aslında Türkiye’deki tüm siyasi görüşlerden, 81 ilden bütün eczacılar için bıçağın kemiğe dayandığını gösteriyor. Bu kalabalığın mimarı eczacıların sorunlarını duymayan, görmeyen iktidardır. Bugün burada 81 ilden gelmiş, ‘yaşamak için, benim yaşatabilmem için kendim yaşamam lazım’ diyen on binlerce eczacı var. İktidar bu sese kulak tıkadıkça bu hizmetin sürdürülebilirliği kalmadı.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak, eczacı milletvekilleri olarak buradayız ancak siyasi kimliklerimiz yok, üzerimizde önlüklerimiz var. Hükümetin bu mesajı doğru okuması gerekiyor. Buradan sonra hem kamudaki eczacıların hem serbest eczacıların sorunlarına, Türk Eczacılar Birliği’nin ve odaların istediği gibi çözümler üretmeleri gerekiyor. Eğer üretmezlerse artık ilaç eczacılık hizmetinin sürmesi mümkün değil.

'İLACA ERİŞİM SAĞLIĞA ERİŞİM SORUNUDUR'

Burada siyaset yok her siyasi görüşten, Türkiye de faaliyet gösteren tüm siyasi partilerden eczacılar var. Dertleri tek, ‘İnsanları yaşatmak için bizim yaşamamız lazım, bize yapılan ayrımcılığı durdurun artık’ diyorlar ve ‘dur de’ diyorlar. Bir kez daha altını kalın kalın çiziyoruz. Artık Türkiye’de bu sorun eczacıların değil, bütün insanların ilaca erişim sağlığa erişim sorunudur. Bunu duysunlar ve çözsünler.

'BU SADECE ECZACILARIN SORUNU DEĞİL HALKIN DA SORUNU'

Eczacı olan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sadece eczacılar değil, çalışma arkadaşlarımız hatta hastalarımız bile bu mitingde bir arada çünkü olay sadece bir iki eczanenin iflası değil. Türkiye’de bir halk sağlığı problemine dönüşecek olan her iki eczaneden birinin kapatılıyor olması, hastaların ilaca ulaşamıyor olması. Eczacılar bütün diyalog yollarını denediler ancak maalesef ulaşamayınca bu yola başvurmak zorunda kaldılar. Umuyoruz bundan sonra duymayan kulaklar, görmeyen gözler görür. Çünkü bu sadece eczacıların değil, 84 milyon için bir halk sağlığı durumuna dönüşecek durumda.”

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER