Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Temmuz ayı başında TBMM’deki görüşmeler sırasında, “Anamın ak sütü gibi profesörüm” diyerek, kendisinin profesörlük unvanının elinden alınarak öğretim üyeliğinden çıkarılmadığını, bunun Ergenekon davası kapsamında yargılananların gerçekleştirdiği bir senaryo olduğunu öne sürdü. Ancak CHP’li Mahmut Tanal’ın başvurusu üzerine Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Dinçer’e, 21 Ekim 2005’te üniversite öğretim üyeliği mesleğinden çıkarma cezası verildiğini ve Dinçer’in cezanın iptali için açtığı davanın henüz sürdüğünü” bildirdi.
Özcan’ın yanıtında, YÖK’ün yalanlamadığı, YÖK Genel Kurulu’nun Aralık 2010’da Dinçer’e verilen cezayı resen kaldırdığına yönelik bilginin yer almaması dikkati çekti.
7 Temmuz’da hükümet programının görüşmeleri sırasında iktidar ile muhalefet arasında çıkan tartışmalar üzerine, AK Partililer muhalefet için “korsan yayın yapıyorlar” ifadesini kullandı. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bu sözü geri alın lütfen çünkü korsan yayını intihalciler yapar. Bizde intihalci yok. Sağınıza solunuza bakın, intihalci görürsünüz” diye konuştu.
DİNÇER ‘UNVANIM ALINMADI’ DEDİ
Milliyet'te yer akan haberde; daha önce intihalle suçlandığı için YÖK tarafından unvanları geri alınan Dinçer, ismi geçmediği halde kürsüye gelerek, şunları söyledi:
“Benim profesörlüğüm de öğretim üyeliğim de alınmadı. Bunun bir kurgu olduğu, bugün kendi arkadaşlarının yaptığı bir senaryo icabıyla gerçekleştirildiği ve o senaryo sahiplerinin de bugün hesap vermekte olduğunu unutarak gelip burada konuşma cesareti gösterirler. Utanmadan gelip burada hâlâ, bunların hepsinin geri döndüğü hâlde gelip bunları konuşuyor olmalarına hayret ediyorum. Anamın ak sütü gibi profesörüm, doçentim de, doktorum da. Bunların hepsi anamın ak sütü gibi helal.”
TANAL BAŞVURDU ÖZCAN YANITLADI
Bunun üzerine CHP PM üyesi, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bilgi Edinme Kanunu uyarınca YÖK’e başvurdu ve Dinçer’in öğretim üyeliğinden çıkarılıp çıkarılmadığını, bu konuda açılan davanın nasıl sonuçlandığını sordu.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, Tanal’ın başvurusunu, şöyle yanıtladı:
“Yapılan incelemede; Prof. Dr. Ömer Dinçer’e, Yüksek Disiplin Kurulu’nun 21.10.2005 tarihli toplantısında alınan 2005/82 sayılı karar ile ‘Üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezası’ verildiği, adı geçen tarafından söz konusu cezanın iptali amacıyla idari yargıda iptal davası açılmış olup, davanın derdest olması nedeniyle henüz kesinleşmediği anlaşılmıştır.”
KALDIRILMASINDAN SÖZ ETMEDİ
Dinçer’in konuşmasının ardından, üyeleri aynı zamanda Yüksek Disiplin Kurulu üyesi de olan YÖK Genel Kurulu’nun, Ömer Dinçer’e verilen öğretim üyeliğinden çıkarma cezasını 23 Aralık 2010’da kaldırdığı yönünde haberler kamuoyuna yansımış, YÖK, bu haberlerin hiçbirini yalanlamamıştı. Dinçer’in de bu karar doğrultusunda, mahkeme henüz kesin karar vermememiş olmasına, yerel mahkemenin ise aleyhine karar vermesine rağmen öğretim üyeliği hakkını yeniden elde ettiği söz konusu haberlerde belirtilmişti.
ZARARSIZ’I YANINA ALDI
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız’ı, yine yanına alarak müsteşarı yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Maliye, Milli Eğitim, Orman ve Su İşleri ile Sağlık bakanlıklarına ait atama kararları, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na getirilen Davut Kavranoğlu, resmen ataması yapılan ilk bakan yardımcısı oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarlığı’na ise birinci derece 7600 ek gösterge üzerinden Prof. Dr. Ersan Aslan atandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği’ne Selami Güder’in, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirliği’ne Sezgin Demircioğlu’nun, atanması uygun görüldü.