ÜSTÜN ZEKALI VE YETENEKLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi HAYEF ve İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi işbirliğinde düzenlenen Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocukların Eğitimi 1. İstanbul Çalıştayı, 16-17 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi

ÜSTÜN ZEKALI VE YETENEKLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Ülkemizdeki üstün yetenekli bireylerin gereksinimlerini ortaya çıkarmak, bu bireylere eğitim verecek öğretmenlerin eğitiminin önemini vurgulamak, üstün yetenekli bireylerin eğitiminde sürdürülebilirliği sağlamak ve bu bireylerin ülke kalkınmasındaki en önemli insan kaynaklarını meydana getirdiğini vurgulamak, bu kişilere öncelikli istihdam imkânları sağlanması ve ülke yararına değerlendirilmesi gibi hususlarının ülke yetkililerinin dikkatine sunulması ve bu konularda kamuoyu bilinci oluşumuna katkılarda bulunabilmek amacıyla düzenlenen çalıştaya İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem Kayacan, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, ilçe kaymakamları, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, resmi ve özel okul müdürleri, akademisyenler, bilim ve sanat merkezi müdürleri, alan öğretmenleri, veli ve öğrenci temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel yönetim temsilcileri, yazarlar ve çeşitli yayınevleri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Yoğun bir katılımın olduğu çalıştay öncesinde bir konuşma yapan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, üstün yetenekli çocukların eğitim ihtiyaçlarının kamuoyunda anlaşılmasının önemine dikkatleri çekmek ve bu alanda yeni stratejiler belirlemek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çeşit tanıtım organizasyonları ve projelere büyük bir önem verdiklerini dile getirerek "Bu çalıştayın fikri alt yapısı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturuldu. Yine bu fikir, İstanbul Üniversitesi bünyesinde sempati ve anlayışla karşılandı. Bu durumdan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Çalıştay sürecinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve üniversite çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.
16 Ocak 2013 Çarşamba günü saat 10.00´da başlayan ve 17 Ocak Perşembe günü devam eden çalıştayda, ilk günkü protokol konuşmalarının ardından sunumlara ve grup çalışmalarına geçildi. Yöneticilerden, akademisyenlerden, öğretmenlerden, öğrencilerden, velilerden, vakıvf, dernek ve diğre sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocukların Eğitimi 1. Çalıştayında iki gün boyunca; Eğitimcinin Eğitimi, Üstün Yetenekli Çocukların Eğitiminde Sürdürülebilirlik ve İstihdam Politikaları konuları on sekiz alt başlık halinde ele alındı.
Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER