Ülkümüze saldırı var kenetlenelim

Milletvekili adayları belirlenmeden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Başkanlık Divanı’nı değiştirin” isteminde bulunan MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Mansur Yavaş, dün, “Geçmişimize ve ülkümüze saldırı var, kenetlenelim” çağrısı yaptı.

Ülkümüze saldırı var kenetlenelim
MHP MYK Üyesi Mansur Yavaş, "saldırılar karşısında, bu harekete kıyısından köşesinden emeği geçmiş herkesin, birbirine ve davasına  kenetlenmesi zorunluluğu doğmuştur" dedi. Mansur Yavaş,  "Bu nedenle şahsen bütün gücümle ülkücü hareket üzerinde yapılacak operasyonlara engel olmak için şahsım olarak mücadele edeceğime söz veriyorum" diye konuştu.   

Mansur Yavaş, bir süre önce MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye hitaben kaleme aldığı mektubu basına sızdıran ve daha sonra bu mektuptaki bazı ifadeleri adeta "cımbızlayarak" kendi emelleri doğrultusunda kullanmaya çalışan gruplara da sert mesajlar gönderdi.

İŞTE MANSUR YAVAŞ'IN KAMUOYUNA MEKTUBU
Mansur Yavaş'ın kamuoyuna yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

Son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili olarak bir açıklama yapmam zarureti doğmuştur. Ülkemizde daha önceden de örneklerine rastlanmış olan ve komplolardan medet umarak,  siyaset mühendisliği yapan organize suç örgütlerinin, Türkiye siyasetini; malum şekilde internet yolu ile ortaya atılan veya şantaj amacı ile gizli tutulan ses ve görüntü kayıtlarıyla alçakça şekillendirilmesi veya yönlendirilmesi amacını güttüğü şüphesizdir.

Son günlerde yaşanan olaylar sadece siyaseti yeniden şekillendirmesi amacını aşmış olup, artık hedef, hayatlarının sadece belli bir kesitini değil neredeyse tamamını ülkücü harekete bahşetmiş olanlara , MHP’nin kurumsal kimliğine, tüzel kişiliğine, geçmişimize, anılarımıza ve ülkümüze saldırı halini almıştır. Ülkücü hareketin ne kadar ambalajlanırsa ambalajlansın hiçbir dayatmaya teslim olmayacağı kuşkusuzdur.
Dolayısı ile ülkücü hareketin itibarsızlaştırma kampanyası başarılı olamayacaktır.
Geçmişten bu güne şanlı yürüyüşüne devam eden, bu yolda her türlü eza ve cefayı çekmiş, bedeller ödemiş ülkücü hareketin bu tür komplolar ile bitirilmesi veya yolundan döndürülmesi mümkün değildir.

Bu nedenlerle bu saldırılar karşısında sesimizi yükseltmek ve bu harekete az ya da çok emek vermiş, kıyısından köşesinden emeği geçmiş herkesin, birbirine ve davasına  kenetlenmesi zorunluluğu doğmuştur.  Bu nedenle şahsen bütün gücümle ülkücü hareket üzerinde yapılacak operasyonlara engel olmak için şahsım olarak mücadele edeceğime söz veriyorum.

İYİ NİYETLİ MEKTUBUMU BASINA SIZDIRANLAR...
04.03.2011 tarihinde yazdığım iyi niyetli mektubumu gerek basına sızdırmak suretiyle, gerekse sızdıktan sonra bunu kendi amaçları doğrultusunda kullananlar dahi, bizleri amaçlarına alet edemeyeceklerdir. Bunlarla, siyaseti bırakma pahasına mücadele etmek boynumun borcudur. Ülkücüler, ne partilerine karşı yapılmak istenen operasyonlara izin verirler, ne de operasyon sahiplerine meze olurlar.

TÜRK MİLLİYETÇİSİNİN BOYNUNUN BORCUİçinde bulunduğumuz bu kritik günlerde davamıza ve harekete her zaman olduğundan fazla sahip çıkmak zorundayız. Çünkü yok edilmek istenen bir fikir hareketine karşı yapılan saldırıya hiçbir ülkücü kayıtsız kalamaz. Ayrıca oynanan  bu küresel oyunları bozmak her  Türk milliyetçisinin boynunun borcudur. Bu oyun sahiplerine verilecek cevap ise, en az %25 oy alarak  iktidara ulaşmak suretiyle tüm oyunları bozmak olacaktır. Ülkücü sorumluluğu taşıyan herkes iyi bilir ki, hareketimiz hafif bir silkinmeyle dahi bu hedefi gerçekleştirebilecek güç ve kudrettedir.
Artık, adeta bir Anayasal suç halini  almış ve Türkiye’nin watergate 'i durumuna dönüşmüş  olan bu komployu yine ülkücülerden başkasının durdurma imkanının bulunmadığı şüphesizdir. Bunun yolu da hareketi iktidar yaparak tüm oyunları  bozmaktır.

Sonuç olarak ; hangi makam ve mevkide olursa olsun, insanların haysiyet ve şereflerinden taviz vermeden yaşadığı , hukukun gerçekten üstün olduğu, demokrasi, evrensel insan hakları, gelenek ve göreneklerimiz ile, inançlara saygı duyulduğu ve daha da önemlisi her türlü siyaset, kamu kurum ve kuruluşlarının  ve aktörlerinin bu değerleri kabullendiği ve özümsediği bir ülke ve siyaset yapısı oluşturmak hepimizin ortak hedefi olmalıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                

MANSUR YAVAŞ



Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
cahit çetiner
cahit çetiner - 13 yıl Önce

Mansur Beyede bu yakışırdı.Gönlümüzde biraz daha büyüdün.

okan kaya
okan kaya - 13 yıl Önce

mansur bey çok teşekür ederim size yakışanda buyudu bu çirkin oyunlar inşallah şamar olarak onların yüzünde patlayacaktır tüm ülkücüler bu ülkeyi karşolıksız sevdiler ne işkencelerden geçtiler yıllarda ayakta kalmışlardır türk siyasetinde çok parti çöplüğe gitmiştir hani anap nerde dyp nerde onların sonuda aynı olacaktır inşallah

kökü mazide olan atiyiz
kökü mazide olan atiyiz - 13 yıl Önce

değerli dava arkadaşlarım kim nederse desin ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz lütfen rica ediyorum çapsız ne oldukları belli olmayan düzanbaz patilerle vakit geçirmeyin biz önümüze bakacaz atasına vatanına milletin varlığına t.c ye ihanet eden bu zavallılarla ilgilenmeyin.bunların seviyesine inmeyin bunlar devletin bölünmez bütünlüğünü tanımazlar atatürkü hiç sevmediler zaten cumhuriyete düşmanlar.üstelik türklüğüde kabül etmiyorlar bunlardan ne beklersin allaha emanet olun

SIRADAKİ HABER