TÜRK EĞİTİM-SEN ÖSYM'NİN SINAV ÜCRETLERİNİ MAHKEMEYE TAŞIDI

TÜRK EĞİTİM-SEN ÖSYM'NİN SINAV ÜCRETLERİNİ MAHKEMEYE TAŞIDI
ÖSYM Sınav Ücretleri İle İlgili Türk Eğitim Sen'den hamle geldi Türk Eğitim-Sen, Ösym'nin sınav ücretleri hakkındaki aldığı karar sonrasında harekete geçerek Ösym Sınav ücretleri kararını Mahkemeye taşıdı. Türk Eğitim-Sen'den konuyla ilgili internet sitesi üzerinden bir açıklama yayımladı.,

TÜRK EĞİTİM-SEN TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA:
 
ÖSYM’NİN SINAV GÖREVİ ÜCRETLERİNİ DÜŞÜRMESİNİ YARGIYA TAŞIDIK
 
ÖSYM Başkanlığı tarafından, aynı gün yapılan çok oturumlu sınav ücretleri hakkında yeni bir uygulama başlatılmıştır. Buna göre, sabah oturumunda görev alan bir görevli için öğleden sonra aynı bina ve salonda sınav yapılıyor ise bu görevliye öğleden sonraki oturumda da görevlendirme yapılacak, her iki oturumda görev alan bir görevlinin sınav ücreti, tek oturumda görev alan bir görevlinin sınav ücretinden %20 daha düşük olarak her iki oturum için ayrı ayrı ödenecektir. Eşitlik ilkesine ve hakkaniyete aykırı olan bu uygulama sebebiyle, aynı günde iki oturumda birden görevlendirilen sınav görevlilerine daha az ücret ödenerek, bu kişiler bir nevi cezalandırılmaktadır. 
Türk Eğitim-Sen olarak açtığımız davada, ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada yer alan; “Her iki oturumda görev alan bir görevlinin sınav ücreti, tek oturumda görev alan bir görevlinin sınav ücretinden %20 daha düşük olarak her iki oturum için ayrı ayrı ödenecektir.” ibaresinin iptalini talep ettik.
 
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER