TERÖR ÖRGÜTÜNE MEŞRUİYET KAZANDIRILMAK İSTENİYOR

KONYA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİRLİĞİ: TERÖR ÖRGÜTÜNE MEŞRUİYET KAZANDIRILMAK İSTENİYOR

TERÖR ÖRGÜTÜNE MEŞRUİYET KAZANDIRILMAK İSTENİYOR

Türk Dayanışma Konseyi Konya Sivil Toplum Kuruluşları Birliğine bağlı 45 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Konya il temsilciliğinin ev sahipliğinde “çözüm sürecine” ilişkin 20 Nisan 2013 tarihinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toplantıya Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cafer Çelik, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık da katıldı. 

BÖLÜCÜ BAŞI ALLANIP PULLANIYOR

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş Konuşmasında, “Bilindiği gibi PKK terör örgütü, bu ülkede milli barışın ve kardeşliğin, demokrasinin, insan haklarının ve Türk milletinin varlığının baş düşmanıdır; emperyalist güçlerin tetikçisi ve taşeronudur. Bu güne kadar 35 binden fazla vatandaşımızı, askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, din görevlimizi, memurlarımızı, genç-yaşlı, çoluk-çocuk demeden vahşice ve kalleşçe katleden bu bölücü örgütün eli kanlı bebek katili lideriyle, iş başındaki iktidar sözde barış ve kardeşlik adına yaptıkları açılım projesinin son aşamasına gelmişlerdir. Bölücü başı allanıp pullanarak masum, iyi niyetli, barış güvercini bir siyasal aktör olarak Türk milletinin huzuruna çıkarılırken,  diğer taraftan Türk milletinin yiğit sevdalıları, vatanseverler ve bölücü teröre karşı şanlı bir mücadele veren güvenlik güçlerimizin kahraman mensupları barışın ve kardeşliğin düşmanları ilan edilerek aşağılanmakta ve hakarete uğramaktadırlar” dedi.

HALKIMIZ ALDATILIYOR

Ortadoğu ve Avrasya bölgelerinde süregelen iç savaşa değinen Yokuş, “bölgesel bir iç savaş sürecinden, bölgesel bir genel savaş aşamasına doğru hızla yol almakta olan bölgemizde cereyan eden kanlı, yakıcı ve yıkıcı olaylar dikkate alınmadan, terörle mücadele etmek, barış ve huzur projeleri gerçekleştirmek, toplumu aldatmaktan başka bir şey değildir” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE MEŞRUİYET KAZANDIRILMAK İSTENİYOR

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İmralı ile müzakere sürecine başta sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerinde destek vermelerinin milli bir mesele olduğunu söylemişti. Biz Türk Dayanışma Konseyi ve Konya Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak hükümetin İmralı süreci adını verdiği ve bölücü başı ile yapılan müzakere, kısaca çözüm sürecine desteklemiyoruz. Hükümetin bu çözüm süreci terörü bitirmek olarak görünmüyor. Bu girişimleri bölücü terör örgütüne meşruiyet kazandırmak olarak değerlendiriyoruz.  Merak ediyoruz, bu süreç hangi “iç ve dış”  güç odaklarının baskısıyla başlatılmıştır? 4. Yargı Paketinde bölücü PKK teröristlerine ceza indirimi yapılması ve terör örgütünü övmenin suç olmaktan çıkartılmasının sebebi nedir? Akil Adamlar komedisi ve TBMM’de komisyon kurulması, bölücü örgütün bir dayatması mıdır? ”dedi.

Açılım süreci ile ilgili endişelerini dile getiren kurum ve kuruluşlar ile şahıslara yönelik baskı ve dayatmaların kabul edilemez olduğunu belirten Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “Yenilenecek Anayasadan Türklük, Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları kaldırılmak isteniyor. Bunu asla kabul etmeyiz. Bizler Anayasanın başlangıç bölümü başta olmak üzere; değiştirilmesi teklif dahi edilemez denilen ilk 3 Madde ile 66. Maddesinin aynen muhafaza edilmesi,

*Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu ve sahibi olan Türk milletinin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılmaması,

* Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımızın, ırklara ve mezheplere ayrıştırılmaması

* Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayan Osmanlı ile devam eden Türk Milleti’nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısını ortadan kaldıracak adımların atılmaması taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER