SESİMİZİ DUYUN

SESİMİZİ DUYUN

   30 bin Şubat  atamasinin olacağı  bu günlerde MEB'in alim yapacağı  kontenjanlar yavaş  yavaş  belli olmaya başladı. Bu konuda en çok  öğretmen  açığı  olan  4 branştan pastadan aslan payini alacağını  tahmin etmek zor olmasa gerek.

ÖĞRETMEN  AÇIĞI   SAYISI
 
1-) Özel eğitim : 15.777
2-) Din kültürü : 15.566
3-) İngilizce : 15.141
4-) Sınıf öğretmenliği : 12.216
5-) Rehberlik : 9.077

Toplam öğretmen açığı 120 binin üzerinde ve 30 bin öğretmen ataması yapılacak yani açık sayılarının 4’te 1’i oranın da atama yapılacak buna göre bu 4 branşın şubat 2016 atama sayılarını hazırladık buyrun sayılar ;

ALIM YAPILACAGI TAHMIN SAYISI

1-) Özel eğitim : 3.945
2-) Din kültürü : 3.892
3-) İngilizce : 3.786
4-) Sınıf öğretmenliği : 3.055

Sayılar belli olmaya başladı özel eğitim branşından atama bekleyen sayısının bin’e yakın olduğu ve atama sayısının 4 bin’e yakın olduğu yani 3 bin atamanın boş kalacağı düşünülüyor.Merak edilen ise milli eğitim bakanlığı 3 bin sayısını   ÖZEL EĞİTİM   hassas bir alani ucretlilerle mi doldurmayi düşünüyor  yoksa  bu alanda egitim alip kendini yetiştirmis   cogu görevlendirme  halihazirda çalışan sertifika sahibi  öğretmenleri mi bu alana kaydiracak.

Özel egitim alaninda sertifika sahibi 700 kişiye bu alana geçme  fırsatı  verilip MEB ve İKGM'nin hem sertifika sahibi olup tercih yapamama magduru olanlara hak verecektir hem de Özel  eğitim  alanindaki açığın kapanması  konusunda bu sayı 
"can suyu" olacaktir.

MEB'in bu çağrıyi bir an once duyup harekete gecmesini bekliyoruz


Özel egitime dayalı Sertifika sahibi olup  tercih  magduru  olan öğretmenler
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
DURGUN
DURGUN - 9 yıl Önce

Sertifikalilar olarak hakkimiz bize verilsin. Sahte diplomalilardan daha degerliyiz

Yasemin Hoca
Yasemin Hoca - 9 yıl Önce

sertifika sahibi olan herkes 4 yıl sınıf öğretmenliği eğitimi almış, hatta bu eğitimin içinde özel eğitim derslerinide görmüş, üzerine 540 saatlik özel eğitim almış ve halen görev yapmakta olan ogretmenlerdir. Kisacasi alanla ilgili her tür egitimden geçirilmiş, bir cogu da halen bu alanda gorevlendirme olarak çalışmaktadır. Yönetmelige göre "alanda ihtiyaç olması halinde" diyor. Türkiye de en çok açığın özel egitimde olması yeterli değilmi? Halen ne bekleniyor? Sertifikaya yönelik Alan Değişikliği yapilmasini bekliyoruz.

Ayşegül
Ayşegül - 9 yıl Önce

Bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Meb sesimizi duy artık.

SIRADAKİ HABER