RUS PİLOTLAR GÖREVDEN ALINDI!!!

Muğla'da yaz sezonu boyunca orman yangınlarına müdahale edecek 4 helikopterin pilotları değiştirildi. Türkiye-Rusya arasındaki diplomatik kriz nedeniyle Rus pilotların görevlerine son verildi.

RUS PİLOTLAR GÖREVDEN ALINDI!!!

ORMANLARI KORUMAK VATANDAŞLARIN DA GÖREVİ
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artmasıyla orman yangınları riskine karşı tedbirleri artırdı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, ormanların korunmasında ormancılar kadar vatandaşların da görevleri olduğunu kaydetti. Çelik, “Temennimiz hiç orman yangını çıkmaması ancak orman yangınını sıfıra düşürmek mümkün değil. Orman yangınlarına karşı kurum olarak yaz sezonu boyunca teyakkuzdayız. Özellikle vatandaşlarımızdan beklentimiz, en küçük bir duman, kıvılcım gördüklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları. Ne kadar kısa sürede müdahale edersek orman kaybını o kadar azaltırız. Araçları ile hareket halinde olan sürücülerimiz sigara izmaritlerini araçtan atmasın. Piknikçilerimiz yaktıkları ateşi giderken muhakkak söndürsün” dedi.

BİN 400 İŞÇİ GÖREV ALACAK
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı olan Muğla ve Aydın'da orman yangınlarına karşı bin 400 işçinin görev alacağını söyleyen Çelik, “İşçi ve ekipman olarak yeterli sayımız mevcut. Ayrıca 250 teknik personel, 89 arazöz, 33 su tankı, 51 ilk müdahale aracı, 168 motorlu (sincap) ekip, 12 dozer ve helikopterlerin su alabilmeleri için değişik bölgelerde 320 adet su havuzumuz mevcut” dedi.

ÜÇ HELİKOPTER HAZIR
Muğla'da yaz sezonu boyunca olası orman yangınlarında 4 helikopter ve 2 amfibik uçağın görev alacağını belirten Çelik, helikopterlerin Marmaris, Fethiye, Milas ve Aydın'da; 2 amfibik uçağın da Milas-Bodrum Havalimanı'nda konuşlandığını söyledi.

RUS PİLOTLARA GÖREV VERİLMEDİ
Muğla'da yaz sezonu boyunca orman yangınlarına müdahale edecek 4 helikopterin pilotlarının da değiştiği öğrenildi. Daha önce orman yangın helikopterlerinin çoğunda Rus ve Ukraynalı pilotlar görev alırken, bu sezon Türkiye-Rusya arasındaki diplomatik kriz nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü'nün hizmet satın aldığı Türk ve yabancı ortaklı şirketin bu sezon Rus pilotlara görev vermediği ortaya çıktı. Rus pilotların yerine Kazakistan, Ukrayna ve Azerbaycan uyruklu pilotların görev yapacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER