PKK'NIN ÇALDIĞI 22 ARAÇ LİCE'DE BULUNDU

Diyarbakır Lice’deki terör operasyonlarında çoğunluğu lüks 22 çalıntı araç ve 20 ton patlamaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi.

PKK'NIN ÇALDIĞI 22 ARAÇ LİCE'DE BULUNDU
 
 
El konulan araçlardan biri dikkat çekti. Beyaz bir cipin güvenlik güçlerini aldatma maksadıyla siyaha boyandığı anlaşıldı. 
 
PKK’NIN ÇALDIĞI 22 ARAÇ LİCE’DE BULUNDU 
 
 
 
Lice’nin dağlık ve ormanlık alanında bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek için Diyarbakır 7. ve 8. Kolordu Komutanlığı tarafından başlatılan operasyonlar dün itibariyle tamamlandı.
 
‘KÜÇÜK KANDİL’ YERLE BİR EDİLDİ
 
‘Küçük Kandil’ olarak bilinen Şenyayla bölgesindeki belirlenen noktalar, hava harekatıyla yerle bir edildi. Operasyonlarda 25-30 kişilik timler halinde gezen terörist gruptan 6 PKK'lı öldürülürken 8’i de sağ yakalandı.
 
Lice’deki operasyonların son gününde ele geçirilen 22 lüks araç görenleri şaşırttı. Yetkililere göre teröristlerin çaldığı araçların, bombalı eylemlerde kullanılma ihtimali yüksek. Bölgede 20 ton amonyum nitrat da bulundu.
 
BEYAZ CİP SİYAH RENKLE KAPLATILMIŞ
 
Operasyonlar kapsamında, bölücü terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks çeşitli markalarda 22 araç bulundu. Güvenli noktaya çekilen araçlardan beyaz renkli bir cipin, güvenlik güçlerini aldatmak için siyah renkle kaplatıldığı tespit edildi.
 
PATLAMAYA HAZIR 20 TON AMONYUM NİTRAT
 
Ayrıca, güvenlik güçlerinin dikkati, muhtemel birçok bombalı saldırının da önüne geçti. Operasyonda 10 günde 19 bin 255 kilogram patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildiği bildirildi. 
 
ÇALIYOR YA DA KİRALIYORLAR 
 
Terör örgütü PKK, bombalı saldırılarında kullandığı araçları ya çalıyor ya da kiralıyor. 13 Mart 2016 günü Ankara Kızılay’da yaşanan saldırıda kullanılan bombalı aracın 10 Ocak’ta Şanlıurfa’dan çalındığı ortaya çıkmıştı. En son Ramazan ayının 2. günü İstanbul Vezneciler’de meydana gelen patlamada kullanılan aracın kiralandığı belirlenmişti. Aracı kiralayan şirket çalışanları da gözaltına alınmıştı.
 
Öte yandan teröristler, aynı marka, model ve renkteki başka araçların plakalarını çalarak, eylemlerde kullanacakları araçlara takıyor.
MeydanGazetesi.
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER