PKK 8 OKULA SALDIRDI !

PKK'lı teröristler bugün Diyarbakır'da 1, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde ise 8 okula molotof ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Saldırılarda Diyarbakır'da 1 öğrenci, 2 öğretmen; İdil'de ise 2 öğrenci yaralandı.

PKK 8 OKULA SALDIRDI !
 
 
 
İSTİHBARAT 1 AY ÖNCESİNDEN 
 
Rotahaber Haber Koordinatörü Ahmet Memiş'in istihbarat kaynaklarına dayanarak verdiği 'PKK'nın yeni hedefi okullar' başlıklı haberinde çocukların okullara gitmesini engellemek için PKK'nın ses getirecek eylemler planladığına dikkat çekilerek, "Bölgede devletin yerini PKK aldı' algısının yerleştirilmesi için yeni hedef olarak okullar seçildi. Terör örgütünün bu hedef doğrultusunda Kürt çocuklarının okullara gitmesini engellemek için şimdiden ailelere baskı yaptığı ve yeni eğitim yılının başladığı günlerde de okullara yönelik eylem hazırlığında olduğu öğrenildi. Örgüt, okullara yönelik yapılacak eylemle paniğe kapılan ailelerin çocuklarını okula göndermeyeceğini ve bu eylemin sadece bölgede değil, Batı illerinde de etkili olacağı hesabını yapıyor." denilmişti.
 
Haberde ayrıca, terör örgütü PKK'nın kendisine yakın sitelere yaptığı açıklamada, bu eylemlerin sinyallerinin verildiğine dikkat çekilmişti. Terör örgütü, söz konusu sitelere yaptığı açıklamada, Kürt çocuklarının okulları boykot etmesini ve bu okulları tümden reddetmesini istemişti.
 
Açıklamada ayrıca Kürt çocuk ve gençlerine AKP'ye karşı ayaklanma çağrısı yapılırken, eylemlerin de 'en üst düzeye' çıkarılması istenmişti..
 
İstihbarat birimlerinin uyarılarına ve yapılan uyarılara rağmen bölgede herhangi bir tedbir alınmaması dikkat çekti.


MÜDÜR İSYAN ETTİ

Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıldönümü nedeniyle PKK yandaşları dün sabah Diyarbakır'a 1, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 8 okula molotof ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Eşzamanlı saldırılarda Diyarbakır'da 1 öğrenci, 2 öğretmen, İdil'de ise 2 öğrenci yaralandı. Öğrencilerin ders başı yaptığı saatlerde yaşanan saldırılar nedeniyle öğrenciler ve öğretmenler büyük panik yaşadı.

YÜZLERİ MASKELİYDİ 
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'ndeki Şehitlik Lisesi'ne saat 08.30'da gelen yüzleri maskeli 10 kişi, ellerindeki el yapımı ses bombası ve motolofkokteyllerini okulun idare ve öğretmenler odasına attı. Odalarda çıkan yangın, öğretmen ve görevlilerce büyümeden söndürüldü. Öğrencilerin teneffüs saatinde meydana gelen saldırıda öğretmenler Gülay Binay, Yusuf Karataş ile 12'inci sınıf öğrencisi Nejat Oruç  yaralandı. Polis, okuldaki güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı.
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde ise yine dün sabah PKK'lılarca Bener Cordan, Atatürk, Fatih, Cumhuriyet ve Anafartalar ilköğretim okulları ile İdil Lisesi, Çok Programlı Lise, Endüstri Meslek Lisesi'ne taş, molotof ve havai fişeklerle saldırı düzenlendi. O sırada bahçede bulunan öğrenci ve öğretmenler panikle kaçışırken, okullarda hasar oluştu. Saldırılarda Cumhuriyet ve Fatih İlköğretim Okulu'nda 2 öğrenci kollarına isabet eden molotoflardan yaralanarak İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Terör örgütü PKK, dün de Diyarbakır ve Şırnak'taki okulları hedef aldı. Eğitim sürdüğü sırada sınıflara molotofkokteyli ve el yapımı ses bombaları atan örgüt üyeleri sloganlar atarak kaçtı. 9 okula yapılan saldırılarda 2 öğretmen ve 3 öğrenciyaralandı. Diyarbakır, Şırnak, Batman, Hakkari il merkezleri ve ilçelerinde olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapattı.

İŞTE BENİM AĞLADIĞIM BU!
SALDIRI düzenlenen okulda incelemelerde bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven olaya tepki gösterdi. 'Ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz' sözüyle Türkiye'nin gündemine oturan Güven burada da benzer bir açıklama yaparak 'Öğretmenini yakacak kadar bir çocuğu kinlendirenlerden nefret ediyorum. Şu çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu zaten. Yani bir çocuk öğretmenini nasıl yakmaya kalkar? Bu çocukları bu hale nasıl getirirler? Şu çocukların hallerine baksınlar, ne diyeyim ben bunlara, bunların insanlığa faydası olur mu?'' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER