ÖZÜR GRUBU ATAMASINA DANIŞTAY FRENİ İŞTE KARAR

Özür Gurubu atamaya Danıştaydan yürütmeyi Durdurma

ÖZÜR GRUBU ATAMASINA DANIŞTAY FRENİ İŞTE KARAR

27 Temmuz 2012 günlü Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunun;


a) GENEL AÇIKLAMALAR başlıklı bölümün 1.1 maddesinde EĞİTİM ÖZRÜNE yer verilmemesi sebebiyle eksik düzenlemenin,


b) BAŞVURU VE TERCİHLER başlıklı bölümün, 6.2 Tercihler kısmının, 6.2.2. maddesinde İL EMRİNE ATANMA İSTEĞİNE yer verilmemesi sebebiyle eksik düzenlemenin,


c) İL İÇİ VE İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU ESASLARI başlıklı bölümün,7.1.2. İller arasında yer değiştirme başvuruları maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için açmış olduğumuz dava da Danıştay İkinci Dairesi 16/10/2012 tarihinde a ve c taleplerimizin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiş, il emrinin yer almamasına ilişkin eksik düzenlemenin yürütmesinin durdurulması talebimizi ise ret etmiştir.


Bu karar sonucu öğrenim özründen Temmuz 2012 tarihinde yararlanamayanlar ve kılavuzun 7.1.2. maddesi nedeniyle öğrenim özrü dışındaki özürlerinin bulunduğu yerleşim yerine yakın bir yere talepte bulunamayanlar, bu kararı gerekçe göstererek karara uygun bir şekilde yeniden tercih hakkı tanınması için idareye müracaat edebilirler. İdare kararı uygulamakla yükümlü olup, 2012 temmuz özür durumuna ilişkin bu durumdakiler için yeniden başvuru almak ve yeni bir değerlendirme yaparak atamaları yapmak durumundadır.


1 Mart 2013 de tebliğ edilen karar için tıklayınız.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER