OKUL SÜTÜNDE ŞOK SÜT BOZUK ÇIKTI

Okullara dağıtılan sütten binlerce öğrenci zehirlenmişti. Hükümet zehirlenmenin nedenini bağşılıklık sistemine bağlamış ve uzun süren tartışmalar bitmişti.

OKUL SÜTÜNDE  ŞOK SÜT BOZUK ÇIKTI


 

Süt tartışmasının üstü kapandı... Ama ele geçen bir belge, o tartışmayı yeniden alevlendirdi.
Çünkü o belge, okullara dağıtılan sütlerin bir bölümünün bozuk olduğunun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescillendiğini gösteriyor..

İşte Sözcü Gazetesi'nin ulaştığı o belge... Belge Denizli İl Gıda ve Tarım Müdürlüğü'nün tespitini gösteriyor... İstenen ise; okullara gönderilen sütlerin dağıtımının derhal durdurulması..

Müdürlük sütlerden numuneyi tam da dağıtımın başladığı gün almış... Son kullanma tarihlerine daha çok zaman olsa da sütlerin bozuk olduğunu tespit etmiş.. Yazıda sütler için, "hayvansal gıdalar için özel hijyen kuralları yönetmeliğine uygun değildir" deniyor..

Yani pek çok öğrencinin hastaneye kaldırılmasına neden olan o sütlerin gerçekten de bozuk olduğunu tescilliyor... Üstelik olay sadece Denizli'ye özgü değil.. Aynı tarihlerde Kahramanmaraş'tan da benzer bir uyarı yazısı geldi.. Aynı firmaya ait aynı son kullanma tarihli sütlerin öğrencilere dağıtılmaması için alarma geçildi..

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
elif
elif - 12 yıl Önce

bu devletin bozuk sütleri çocuklara dağıtması, çocukların sağlığıyla oynaması hangi dine ve kitaba sığar?sözde dindar bir hükümet.işlerine gelince dinden, kitaptan, müslümanlıktan bahsediyorlar.böylesine bir durum hiç dini islam olan bir ülkenin değerleriyle bağdaşıyor mu?

SIRADAKİ HABER