ÖCALAN VE ARKADAŞLARI İÇİN İMRALI ADASINA EV YAPILIYOR ...

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın da kaldığı İmralı adasında mahkumlar için müstakil ev yapılıyor. İnşa edilen evin mahkumların eşiyle görüşmesi için yapıldığı bildirildi

ÖCALAN VE ARKADAŞLARI İÇİN İMRALI ADASINA EV YAPILIYOR ...
Cezaevlerindeki mahkumların eşleriyle görüşebilmelerini sağlayan tasarının yasalaşmasının ardından İmralı adasında da hareketlilik yaşanıyor. Terörist başı Abdullah Öcalan’ın da kaldığı İmralı adasında mahkumların eşleriyle görüşebilmesi için müstakil ev inşasına başlandı.

Milliyet gazetesinden alınan bilgiye göre, İmralı’da kalan mahkumlar için müstakil ev inşası başladı. Evlerin içinde banyo, tuvalet, mutfak bulunurken müstakil ev 1 oda ve salondan oluşacak.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN "İMRALI'YA EV" AÇIKLAMASI

EŞLERİYLE BU EVDE GÖRÜŞECEKLER

İmralı'da terörist başı Abdullah Öcalan ile birlikte 5 mahkum daha kalıyor. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve mahkumların eşleriyle görüşebilmesine izin veren kanunda, eşle görüşme, “disiplin hükümlerine uygun davranan mahkumlara verilecek ödül” olarak niteleniyor. Buna göre, ödüllendirilecek mahkûmlar, en geç 3 ayda bir kez olmak üzere, 3 saatten 24 saate kadar eşleri ile kurum veya eklentilerinde cezaevi personelinin yakın nezareti olmaksızın mahrem şekilde görüştürülebilecek.

APO DA KESİRE İLE Mİ GÖRÜŞECEK?

Düzenleme yapılırken terörist başı Abdullah Öcalan’ın da kanundan yararlanıp yararlanamayacağı gündeme gelmişti. Halen, Kesire Öcalan’la kağıt üzerinde evliliği süren Abdullah Öcalan’ın da disiplin kurallarına uygun davranırsa uygulamadan yararlanabileceği, Kesire Öcalan’dan ayrılıp, yeni bir evlilik yapması ve disiplin kurallarına uyması halinde, eşiyle, cezaevinden bağımsız biçimde yapılan eklenti ya da binada görüşebileceği kamuoyuna yansımıştı.

gazete5

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER