O DA GALATASARAY'DA

HAYALDİ GERÇEK OLDU

O DA GALATASARAY'DA
Galatasaray transferde bombaları üst üste patlatmaya devam ediyor. Cim-Bom, Wesley Sneijder’den sonra yine bir dünya yıldızı Didier Drogba’yı renklerine bağladı. Güney Afrika’ya çıkarma yapan Başkan Ünal Aysal’ın danışmanı Bülent Tulun, Kulüp Direktörü Sinan Kalpakçıoğlu, menajer Ceylan Çalışkan ve Fildişi Sahilli oyuncunun menajeri dün Drogba ile bir araya geldi. Eboue’nin de yer aldığı zirvede Drogba, sarı-kırmızılıların önerisini kabul etti.
Alacakları ödenmediği için Çin ekibi Shanghai Shenhua ile yollarını ayıran ve serbest kalan 34 yaşındaki Fildişi Sahilli golcü ile  1 yılı opsiyonlu 2.5 yıllık sözleşme yapıldığı belirtildi. Transferi bugün açıklanması beklenen Drogba’ya ilk 4 ay için 2 milyon euro verecek olan sarı-kırmızılılar, ikinci sezon için ise tecrübeli golcüye 4 milyon euro garanti para verecek. Drogba’nın ayrıca 25 bin euro maç başı ücreti alacağı ve bu rakamın 500 bin euroyu geçmeyeceği bildirildi. Drogba’ya ayrıca 4 milyon euro imza parasının da verileceği ve menajerlerine yaklaşık 1 milyon euro ödeneceği ifade edildi. Opsiyonun kullanılması halinde yıldız oyuncuya son sezon 2.9 milyon euro verilecek. Sarı-kırmızılıların Afrika çıkarmasındaki ikinci hedefi olan Kolo Toure’den ise olumsuz yanıt alındı. M. City forması giyen Fildişili stoperin sezonu kulübünde tamamlamak istediği belirtildi. Bu gelişme üzerine Genoa forma giyen Granqvist ile yeniden temas kuruldu. İsveçli oyuncu ile anlaşan Cim-Bom, İtalyan ekibiyle pazarlıklarını sürdürüyor.

Drogba kimdir?

Yaşı: 34 (11.03.1978)
Ülkesi: Fildişi
Pozisyon: Forvet
Boyu: 1.89 metre
Sezon    Kulübü    Maç    Gol
2012-13    Shanghai    11    8
2004-12    Chelsea    341    157
2003-04    Marsilya    51    30
2002-03    Guingamp    45    20
1998-02    Le Mans    62    12
* Drogba, Fildişi Sahili Milli Takımı formasını 90 kez giyerken 59 gol attı.

BAŞARILARI
3 Premier Lig şampiyonluğu
4 FA Cup şampiyonluğu
2 İngiltere Lig Kupası
2 Community Shield Kupası
1 Şampiyonlar Ligi Kupası
2 kez Afrika’da yılın futbolcusu

Güçlü ve atletik
Didier Drogba 1978’de Abidjan-Fildişi’nde doğdu. Fransa’nın Le Mans takımı ile profesyonelliğe adım attı. Guingamp ile Marsilya’da oynadıktan sonra büyük başarılar yakalayacağı Chelsea’ye transfer oldu. 2004-2007 arası Mourinho idaresinde 2 Premier Lig şampiyonluğu yaşadı.
Londra ekibinde Hiddink ile kupa, Ancelotti ile bir lig şampiyonluğu daha yaşadı. 2012’de Şampiyonlar Ligi kupasını Di Matteo yönetiminde kaldırdı. 2012 Mayıs’ında Çin ekibi Shanghai Shenhua’ya transfer olsa da buradaki macerası uzun sürmedi.
Güçlü fiziğine karşın, atletik özelikleri de bünyesinde toplayan Drogba rakip savunmalara karşı bu silahlarıyla tehlike yaratıyor. Kaleye yüzü dönük olduğunda adam eksiltebilen, topla hızlı hareket edebilen, uzaktan son derece sert ve etkili şutlarla kaleyi yoklayabilen yıldız golcü, sırtı dönük top alma ve arkadaşlarına pas servis etme becerilerine de sahip. Hava toplarında da oldukça etkili olan ve birçok kafa golü de bulunan Fildişi Milli Takımı’nın vazgeçilmez ismi, pek çok özelliğe aynı anda sahip olan, dünyada 2000’li yılların en etkili forvetlerinden biri olarak gösteriliyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER