NORM FAZLASI ÖĞRETMEN ANADOLU LİSESİNİ TERCİH EDEBİLİR Mİ ?

Hatay MEM'in yaptığı açıklama; Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Atama Duyurusu(Anadolu Liseleri Tercihleri İle İlgili Açıklama Eklendi)

NORM FAZLASI ÖĞRETMEN ANADOLU LİSESİNİ TERCİH EDEBİLİR Mİ ?

Türkiye genelinde 25 civarındaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm fazlası konumdaki öğretmenlerin norm açığı olan kadrolara atamalarının yapılması için işlemlere başladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarının büyük bir kısmının Anadolu Lisesine dönüştürülmesi sonucunda Anadolu Lisesi öğretmenliğine geçebilmek için sınava girmeyen ancak norm kadro fazlası konunda bulunan öğretmenlerin Anadolu Liselerini tercih edip edemeyeceği sorusu Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından MEB’e sorulmuş, bu konuda Hatay MEM ek bir açıklama yapmıştır.

 Hatay MEM’in yaptığı açıklama ;

 Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Atama Duyurusu(Anadolu Liseleri Tercihleri İle İlgili Açıklama Eklendi)

Anadolu Liseleri tercihleri için Bakanlığa yönlendirdiğimiz soru :

İlimizde norm kadro fazlası öğretmen ataması yapılacağından, Anadolu Lisesi öğretmeni olmayan öğretmenler Anadolu liselerini tercih edebilirler mi?
 
Bakanlıktan Gelen Cevap:
10/03/2012 sınavı sonucuna göre atama yapılacak.
AL öğretmeni olmayan bu okulları tercih edemez.
 
www.kamuajansi.com

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kılıç
Kılıç - 12 yıl Önce

Peki daha önce Anadolu Lisesinde sınav puanına göre çalışıp ayrılan yeni okulunda norm fazlası olması durumunda Anadolu Liselerine atanabilir mi? Normalde yönetmelikte geçen yeniden atama usulu ile geri dönebiliyor.

fenci
fenci - 12 yıl Önce

Antalyamem norm fazlası ama anadolu türü kadroya sahip olmayan öğretmenleri çaktırmadan 24 Ağustos 2012 tarihinde anadolu türü kadrolara atadı. Atananlardan bazıları 2012 marttaki sınava girmiş ve başarılı olmuş ama bu onların anadolu kadrosuna sahip oldukları anlamına gelmiyor.Bu öğretmenler önümüzdeki aylarda yapılacak ilk atama başvurusu yapmaya hak kazanmıştırlar.Ama antalyamem atamaları yaptı.Yapanın yanına kar kalıyor.

SIRADAKİ HABER