MUĞLA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ !

Muğla'da yangın söndürme helikopteri düştü

MUĞLA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ !

 

Muğla'da orman yangınına müdahale eden yangın söndürme helikopterinin düştüğü bildirildi. Helikopterde bulunan 5 kişi hayatını kaybetti

 

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Köyceğiz ilçesi Karaçam köyü Otmanlar mevkisinde çıkan orman yangınına müdahale eden bir helikopterin henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü belirtti.

Yıldırım, helikopterin kiralık olarak kullanıldığını, bölgeye çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekibinin yönlendirildiğini kaydetti.

Bu arada Marmaris, Milas ve Dalaman'dan kalkan yangın söndürme helikopterleri de keşif amaçlı olarak bölgeye gönderildi. Helikopterde 5 kişi olduğu öğrenildi.

Helikopterde bulunan 5 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Kimlikleri belirlendi

Muğla'da orman yangınına müdahale ederken düşen yangın söndürme helikopterinde bulunanların kimlikleri belirlendi.

Köyceğiz ilçesi Karaçam köyü Otmanlar mevkisinde çıkan orman yangınına müdahale ederken düşen yangın söndürme helikopterinde bulunanların kimlikleri belirlendi.

Helikopterde Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik ile Rus pilotlar Aleksandır Gavrılov, Nikolay Atepalıkhın ve Rus personel Sergey Khorokhorın'un bulunduğu öğrenildi.

Bir firmadan kiralık olarak kullanılan helikopterin yangına müdahale etmek amacıyla Fethiye'den hareket ettiği, helikopterle 15.30 sıralarında irtibatın kesildiği belirtildi.

-Türk pilot 6 yıl önce yaralı kurtulmuştu-

Bu arada pilot Atıf Ateşok, yönetimindeki Kamof-32 tipi söndürme helikopteri ile 28 Ağustos 2006'da Antalya'nın Kaş ilçesindeki orman yangınına müdahale ederken Gömbe Göleti'ne düşmüş, Ateşok ve yanındaki 4 kişi sulara gömülen helikopterden çıkmayı başarmıştı.

Yaralanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli hava pilot Ateşok, Orman Mühendisi Bayram Ceylan, Bulgar görevliler Vencslav Totev, Nicolay Nikolov ile teknisyen Sasho Petrov, köylülerin yardımıyla sağlık ocağına götürülmüş, ardından hastaneye sevk edilmişti.
 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER