MİLLİ EĞİTİMDE SKANDAL

Iğdır Milli Eğitimde Görevlendirilen İş Kur Personeli Şube Müdürünün evini temizlemekte temizlikçi olarak çalıştırdılar. Skandal gibi olayın görüntüleri büyük tepkiye neden oldu.

MİLLİ EĞİTİMDE SKANDAL
IĞDIR MİLLİ EĞİTİMDE SKANDAL -İş-Kur’lu Kadınları Evde Çalıştı…


Bugün birçok kurumda İŞ-KUR tarafından çalıştırmak üzere gönderilen işçilerin kurumlarındaki görevlerin dışında farklı yerlerde veya farklı görevlerde çalıştırıldığına şahit oluyor ya da duyuyoruz. İŞ-KUR Müdürlüğü’nün istihdama yönelik bu son derece faydalı çalışmaları birçok kurumda suistimal edilmektedir. Ne yazıkki yapılan bu emek sömürüsünün bir örneği de bugün Milli Eğitim Müdürlüğü’nde karşımıza çıkıyor. İhtiyaç sahibi kişilerin asgari ücretle çalışmak zorunda kalmalarının yanı sıra görev aldıkları kurumdaki bir şube müdürünün evine temizlikçi olarak gönderilmesi gerek kanunen gerekse ahlaken doğru değildir.


Yukarıdaki video kaydından izleyeceğiniz görüntülerde gazeteci bir meslektaşımız 6 Mayıs günü aldığı bilgi üzerine bir adrese gitti. İŞ-KUR tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne temizlik görevlisi olarak çalışmak üzere gönderilen iki kadın işçi, Milli Eğitim’de çalışmak yerine İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Adnan Ok’un Söğütlü Mahallesi İrfan Caddesi’ndeki bir apartmanın 3. katında bulunan evinde temizlik yaparken görüntülendiler. 6 Mayıs günü ihbar üzerine Adnan Ok’a ait eve giden gazeteciler kapıyı açan temizlikçi kadınlara adres sordu. Temizlikçi kadınlar binada oturanları tanımadıklarını belirterek; “biz Milli Eğitim’de çalışıyoruz. Burası müdürün evi olduğu için temizlemeye geldik” dediler.

Kamuoyu adına; bu şekilde emekleri sömürülen işçiler adına Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’a buradan sesleniyor ve soruyoruz:
Sayın Cırıt, amiri olduğunuz bir kurumda, heleki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesine öncülük eden bir kurumun amiri olarak, işçilerin emeklerinin bu şekilde sömürülmesinden haberiniz var mıydı?

Eğer haberiniz vardıysa; hem kanunen hem ahlaken yanlış olan bu davranış hakkında neden herhangi bir işlem başlatmadınız?
Eğer haberiniz yok ise; temizlik işçilerinin Milli Eğitim’de çalışmaları gerekiyorken, görev yerlerinden farklı bir yerde, hele hele amiri olduğunuz kurumdaki bir şube müdürünün evine temizlik yapmaları için gönderilmesi konusunda ne gibi bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?

Bir devlet kurumundaki memurun veya müdürün suç işliyor olması tabiî ki o kişinin şahsi sorumluluğundadır. Lakin siz bir amir olarak başında olduğunuz kurumdan ne ölçüde haberdarsınız?

Bu konu ile ilgili, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’tan kamuoyu adına açıklama yapmasını bekliyoruz.
 

 

 Kaynak: Haberülke.net

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER