MAHKEME 6 AY KÜFÜR ETMESİNİ YASAKLADI !

İstanbul'da, H.M. (31), annesinin yanında kendisine şiddet uygulayarak, "O. çocuğu" diyen 5 yıllık karısı 2 çocuk annesi T.M.'yi savcılığa şikayet etti ve koruma talebinde bulundu. H.M.'nin talebini kabul eden mahkeme, T.M.'nin 6 ay eşine karşı hakaret içerikli söz ve davranışlarda bulunamayacağına hükmetti...

MAHKEME 6 AY KÜFÜR ETMESİNİ YASAKLADI !
H.M.'nin, 5 yıllık eşini şikayet ettiği olay savcılığa verdiği ifadeye göre şöyle gelişti: H.M.'nin cep telefonuna iş arkadaşından mesaj gelmesi üzerine öfkeye kapılan eşi "Beni aldatıyorsun. O kadın da kim?" diyerek kocasına tırnaklarıyla saldırdı. Bununla da yetinmeyen T.M., kayınvalidesinin ve akrabasının yanında kocasına "o. çocuğu" diyerek küfürler etti. H.M. ardından karakola giderek karısından şikayetçi oldu. H.M. ifadesinde, "Çok kızdım, bana küfür etti. Annemin yanında 'o. çocuğu' dedi. Ben de eşime birkaç tane vurmak istedim. Ama eşim arka tarafta koltukta olduğu için uzanamadım. Sakinleşince annem ve akrabamı evlerine bıraktım. Eşimi de evimize bıraktıktan sonra polise gittim. Eşimle birlikte yaşamak istemiyorum" dedi. Savcılığın dosyayı gönderdiği Aile Mahkemesi, genç kadının, kocasına yönelik şiddet, tehdit, hakaret ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunamayacağına hükmetti. Mahkeme bu yasağın 6 ay boyunca geçerli olacağına da karar verdi. Eğer, T.M., mahkemenin bu kararına uymayıp eşine hakaret ederse hakkında 'zorlama hapsi' uygulanacak ve cezaevine konulacak.

Kocasına "o. çocuğu" diyerek küfürler etti
İstanbul'da yaşayan belediye çalışanı H.M. (31) ile T.M. (31) 5 yıl önce evlendi. Çiftin bu evlilikten 2 yaşında bir erkek çocukları dünyaya geldi. Çift arasında Ağaçlı köyünde piknik dönüşü başlayan tartışma, H.M.'nin polise yaptığı şikayet ve savcılığa verdiği ifadeye göre şöyle gerçekleşti:
Çiftin piknik dönüşü sırasında H.M.'nin cep telefonuna iş arkadaşından mesaj geldi. Mesajı görünce çılgına dönen T.M., kocasına "sen beni aldatıyorsun. O kadın kim?" diyerek kocasına tırnaklarıyla saldırdı. Bununla da yetinmeyen T.M., kayınvalidesinin ve akrabasının yanında kocasına "o. çocuğu" diyerek küfürler etti. Sakinliğini korumaya çalışan H.M., eşini evine bıraktıktan sonra karısının kendisine tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürerek şikayetçi oldu.

Kolumu tırnaklarıyla çizerek kanattı!
Karısının kıskançlık nedeniyle kendisine saldırdığını ve hakarette bulunduğunu öne süren H.M., "Piknik dönüşü annem ve halamın kızı da bizim arabadaydı. Araç seyir halindeyken mesai arkadaşım bana 'Maaşa baktım, neden bu kadar eksik?' diye yazmıştı. Mesajı okumak için baktığımda eşim de mesaja bakarak, 'Sen beni kiminle aldatıyorsun, o kadın da kim?' diye sorarak bana arkadan saldırmaya başladı. Ben de trafik kazası yapmamak için aracı sağa çekerek durdum. Kolumu tırnakları ile çizerek kanattı. Daha fazla zarar vermemesi için eşimi kendimden iteleyerek uzaklaştırdım" dedi.

Annemin yanında "o.çocuğu" dedi!
Eşinin annesinin yanında kendisine "O. çocuğu" dediğini öne süren H.M., "Ben de eşime birkaç tane vurmak istedim. Ama eşim arka tarafta koltukta olduğu için uzanamadım. Sakinleşince annem ve akrabamı evlerine bıraktım. Eşimi de evimize bıraktıktan sonra polise gittim" diye konuştu.

Elimi kaldırmadım
Habertürk'ün ulaştığı H.M., eşinin psikolojik sorunları bulunduğunu, şiddet uygulayan bir koca olmamak için elini bile kaldırmadığını söyledi. Eşini sevdiğini söyleyen H.M., "Bu olaydan sonra evi terketti. Eşimi seviyorum ve geri dönmesini bekliyorum" dedi.

6 ay kocasına küfür edemeyecek!
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılık, H.M.'nin karısına karşı koruma talebini İstanbul Aile Mahkemesi'ne intikal ettirdi. Savcılığın yolladığı evrakla karar veren mahkeme, T.M'nin "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" uyarınca kocasına yönelik şiddet, tehdit, hakaret ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasını hükmetti. Mahkeme ayrıca bu yasağın 6 ay boyunca geçerli olmasını da hükmetti. Eğer, M.T.M., mahkemenin bu kararına uymayıp eşine hakaret ederse hakkında "zorlama hapsi" uygulanacak ve cezaevine konulacak.Kaynak: habertürk
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER