KPSS SKANDALI MECLİSE TAŞINDI

CHP Milletvekili Umut oran KPSS skandalını meclise taşıdı.Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması için soru önergesi verdi.

KPSS SKANDALI MECLİSE TAŞINDI
 Ankara’da bir parkta, bir adaya ait sınav giriş belgesinin içinde küçük parçalara ayrılmış bir kâğıtta, tarih, Türkçe, vatandaşlık ve coğrafya soruları ile yanıtları bulunmuş, not kâğıdında yer alan soru ve yanıtların KPSS soruları ile büyük oranda örtüştüğü iddiaları basına yansımıştır.
Bu bağlamda;
 
1.       ÖSYM’nin son yıllarda yaptığı tüm sınavlarda buna benzer olayların yaşanması bir tesadüf müdür?
2.      2 milyon 193 bin 342 aday gencin gece gündüz hazırlandığı ve emek harcadıkları bir sınav olan KPSS’de ortaya çıkan şaibelerle milyonlarca gencin kafasında yaratılan soru işaretlerini nasıl yok etmeyi düşünüyorsunuz?
3.      ÖSYM’nin güvenilirliğini yitirdiğini düşünmüyor musunuz?
4.      Belli bazı dershanelere soruların sızdırıldığı, bu dershanelere mensup öğrencilerin bu soruları daha önceden öğrenerek sınavda haksız avantaj elde ettiği iddialarını araştırdınız mı? Bu konuda Bakanlığınıza ulaşan herhangi bir belge, bilgi, bulgu bulunmakta mıdır?
5.      KPSS’nin Genel Kültür bölümünde sorulan 57 sorunun Beyaz Kalem Yayınevi’nin KPSS’den önce dağıttığı deneme sınavı kitapçığıyla bire bir aynı olduğu yönündeki iddiaları araştırdınız mı, bu konuda herhangi bir bilgi, belge, bulgu elinizde bulunmakta mıdır?
6.      Prof. Dr. Ali Demir ÖSYM Başkanı olduğundan beri şifreli YGS ve KPSS skandalları ortaya çıkmış,  geçen sene ortaya çıkan kopya skandalının üstü kapatılmış, sınav bitiminden sonra tercih döneminde de bir başka skandal yaşanarak tercihlerin bitimine 27 dakika kala bir adaya puanının yanlış hesaplandığı bildirilmiş, ÖSYM’de YGS’den sorumlu bir şahsın özel dershanelere de soru hazırladığı ortaya çıkmış, 9 bin adayın katıldığı İdari Yargı Hakim Adaylığı Sınavı’nda kadın adayların fotoğrafları erkek adaylarla karıştırılmış, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın Tıp Doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin bir önceki yılla sınavla aynı olduğu görülmüş kendisinin başkan olduğu tarihe kadar Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından olan ÖSYM’nin güvenilirliği büyük ölçüde erozyona uğramıştır.  Söz konusu başkanın yaşattığı başarısızlıklar sebebiyle görevinden alınması için herhangi bir hazırlıkta bulunulmuş mudur, görevden alınması için gereken işlemleri yapmayı düşünüyor musunuz? Görevden alınması için daha kaç skandal yaşanması gerekiyor?
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER