İSTANBUL'DA ÜÇ AYLIK TRAFİK ÇİLESİ BAŞLADI

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüsü bakıma alındı. Üç ay sürecek çalışmalar nedeniyle trafik çilesi başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş vatandaşlara toplu taşıma araçlarını kullanmayı önerdi.

İSTANBUL'DA ÜÇ AYLIK TRAFİK ÇİLESİ  BAŞLADI

 

 

Zaten zor yürüyen İstanbul trafiğini içinden çıkılmaz hale getirecek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayama Deresi çevresinde yapılacak bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle bazı bölümler trafiğe kapatıldı. Bugün başlayan çalışmalar 24 saat aralıksız devam edecek 17 Eylül 2012 tarihinde tamamlanacak.

3 ŞERİT KAPALI

Fatih Köprüsü'nde 4 aşamalı olarak gerçekleştirilecek çalışmalar boyunca, iki yönde 3 şerit trafiğe kapatılacak. Haliç Köprüsü'ndeki çalışmalar ise 5 aşamada yapılacak. Metrobüs trafiği hep açık tutulurken, ana köprüde çalışma devam ederken, trafik  yan köprülerden, yan köprülerde çalışma yapılırken ise trafik  ana köprü ve alternatif yollardan devam edecek.

AYAMAMA İÇİN BAZI ŞERİTLER KAPATILACAK

Ayamama Deresi'nde 2009 yılında yaşanan sel felaketini nedeniyle Ayamama ıslah çalışmalarının yapılacağı Mahmutbey Kavşağı'nda bazı şeritlerin trafiğe kapatılacak.Kapatılacak şeritler için servis yollarının kullanıma açılacak.
 
TOPBAŞ,  İSTANBUL İÇİN ALARM VERDİ !

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüsü'ndeki bugün başlayacak olan tadilat çalışmalarının trafiği önemli ölçüde etkileyeceğini söyleyip vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi.

Kadir Topbaş, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi tarafından yürütülen 'Rio 20 Belediye Başkanları Zirvesi' ve ?BM Sürdürülebilir Konferansı'na katılmak üzere, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü'ndeki tadilatı da hatırlatan Topbaş, önem arz eden köprü ve yolların, inşa edildikten sonra da bakım ve onarımlarının yapılmasının gerekli olduğunu belirterek "Bu tür süreçlerden, maalesef kent trafiği etkilenmekte. Biz, tabi ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldık. Burada sürücülerimize önemli sorumluluk düşüyor. Toplu taşıma araçlarını kullanarak veya birlikte araç kullanarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz." dedi. Vatandaşları trafikte dikkatli davranmaya çağıran Topbaş, "Bu durum bizim de hoşumuza gitmiyor. Hele turizmin en hareketli olduğu dönemde. Gerçi okullar tatil ama yine de yapacak bir şey yok. Günde 2 milyon aracın hareket ettiğini düşünürsek, İstanbul ciddi şekilde etkilenecek. Ama bu kaçınılmaz. Çünkü Kara Yolları bunu bizden ısrarla talep etti. Hayırlı olur inşallah. İnşallah fazla sıkıntı vermeden, İstanbulluların duyarlılığıyla bu sorunu çözeriz." diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER