İLESAM İSTANBUL ŞUBESİNİN MUHTEŞEM GENEL KURULU ...

İLESAM İSTANBUL ŞUBESİNİN MUHTEŞEM GENEL KURULU ...
 
 
Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi olağan genel kurulunu 29 Aralık 2012, Cumartesi günü Sultanahmet’te bulunan ve şubenin merkezi olarak ta kullanılan Sultan Köşesi Resturant’ta gerçekleştirdi. İLESAM üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda coşku ve samimiyet hâkimdi.
 
İLESAM üyelerinden; Aysen AKDEMİR, Doç. Dr. Nevin ALGÜL, İsmail ALTINIŞIK, Gazi ALTUN, Recep ARSLAN, Erdoğan ASLIYÜCE, Dr. Cevdet AŞKIN, Şerif AYDEMİR, Emrullah AYDIN, Bekir AKBULUT, Hasan BAŞTÜRK, İsmail Hakkı BAĞDAT, Ramazan BAKKAL, Selim ÇORAKLI, Hüseyin ÇETİNER, Bayram ÇİNKİL, Doç. Dr. Süleyman DOĞAN, Hikmet DEĞİRMENCİ, Yusuf DURSUN, Doç. Dr. Abdulkadir EMEKSİZ, Hasan Murat FİLİNTE, Dr. Yusuf GEDİKLİ, Fatma GÜRBÜZ YILMAZ, Hatice Opak BİLGİN, Üstün İNANÇ, Recep İNCECİK, İbrahim KALKAN, Özkan KARACA, Mehmet Nevzat KÜRÜN, Sefa KOYUNCU, Ali NAR, Bilgehan OVA, Fevzi ÖZTÜRK, Nedim PEHLİVAN, Şebnem PİŞKİN, Asuman SOYDAN ATASAYAR, Orhan SAKİN, Av.Cihan TUFAN, Muzaffer TUNÇ, Hasan TAŞDEMİR, Yard. Doç.Dr. Erol ÜLGEN, İsmail YAĞCI, Mehmet Nuri YARDIM, Bestami YAZGAN, Ünal YILDIRIM, Tahsin YILDIRIM, Mithat YOLCU, Harun YÖNDEM, Ahmet YÜTER ve Doç. Dr. Cemal ZEHİR genel kurula katılanların bir kısmıydı..
 

Hollywood'un ve dolayısıyla dünyanın dijital efekt ustası ve “Hugo”filmi ile“en iyi görsel efekt Oscar”ınıalan ve Fikret Mualla filminin yönetmeniMetin GÜNGÖR, televizyonların sempatik ismiMetin Güngör, Bahçelievler’in kurucu belediye başkanıMuzaffer DOĞAN, RomancıAhmet TÜZÜN, Kığılı firması ile indirimi sağlayan Gökhan KÖKER veMetin DEMİRCİ, Servet ENGİN ve Emniyet müdürlerimizden Metin Murat ARSLAN’da misafirlerin bir kısmını oluşturuyordu..

 
Şube Yönetim Kurulu üyesi imam-hatip Ahmet Yüter’in duasıyla başlayan genel kurulun sunuculuğunu her zamanki gibi tecrübeli ve fedakâr İLESAM üyesi Harun Yöndem yaptı. Toplantının açılışında İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer Vayni bir konuşma yaptı. Cafer Vayni konuşmasına “Vefat eden üyelere Allah’tan rahmet, hasta olanlara da acil şifalar dileyerek” başladı. Kendisinden önce şube başkanlığı yapan Mehmet Zeki Akdağ, Prof. Dr. Durali Yılmaz, Dr. Av. Cahit Suluk, Erol Güngör ve Sadettin Kaplan ile diğer yönetim kurulu üyelerine de teşekkür eden Cafer VAYNİ konuşmasını; “İLESAM’ın esas işi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na göre; üyelerinin eserlerinden doğan telif hakkını korumak, korsanla mücadele etmek ve fikri mülkiyet sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlamaktır. Bu anlamda yasalar İLESAM’a dava açmak dâhil üyelerinin eserinden kaynaklanan her türlü hak ve alacağının takibini yapmak, sonuçlandırmak ve üyeye hak ve alacağını teslim etmek için adli ve idari mercilere müracaat yetkisini tanımıştır. Esas amacımıza ek olarak Türk kültürünün yurt içi ve yurt dışında tanıtımı, üyeler arasındaki sosyal ve kültürel dayanışma, her türlü kültürel, bilimsel, sosyal, sanatsal faaliyetler de gayet tabi ki bizim amaçlarımızdır. Bu yönde İLESAM tarihi önemli ve görkemli başarılarla dolu” sözleriyle sürdürdü.
 
“İlim ve edebiyat eseri alanında kurulan meslek birliklerinin 03.03.2001 tarihli 4630 sayılı kanundan önce kurulanların İLESAM’ın milli değerlere, Türk toplum yapısına ve Mehmet Akif Ersoy’a saygılı ve bu yönde faaliyetlerde bulunan İLESAM’a özellikle karşı olmaları için kurdurulduğunu, 4630 sayılı kanundan sonra kurdurulanların ise en fazla üyeye sahip olan meslek birliğinin 3/1 üyesine sahip olma kuralını taşımadığını; kültür bakanlığının alanlarını ilgilendiren politikalarını İLESAM’ın dışındaki meslek birliklerinin belirlediğini ” ifade eden Vayni; “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Değişikliğinin geciktirilmesinin de temel nedeninin İLESAM’ın etkisini zayıflatmak ve güçsüz bırakmak olduğunu, hatta 3000 üyeye sahip İLESAM’la 200 üyeye sahip bir başka meslek birliğini imkânlardan faydalanma konusunda aynı görme anlayışı taşıdığını ve bu adaletsiz ve ideolojik yaklaşımları asla kabul etmeyeceklerini” söyledi.
 
Açılış konuşmasının ardından Divanın oluşumuna geçildi. Divan Başkanlığına Gazi Altun, kâtipliklere de Selim Çoraklı ve Ahmet Yüter oybirliği ile seçildi.
 
11 Aralık 2010-29 Aralık 2012 tarihleri arasındaki yönetim kurulunun faaliyet raporunu şube başkanı Cafer VAYNİ genel kurula okudu:” Üyelerin mali hak ve alacaklarıyla ilgili onlarca kurum ve kuruluşa gönderilen ihtarlar ve dava aşamaları, 36 programdan oluşan haftalık Çınaraltı Sohbetleri, 20 programdan oluşan ve devam eden Mehmet Akif Ersoy Etkinlikleri, on iki etkinlik ve onlarca imza günüyle yer alınan Uluslar arası Boğaziçi Kitap ve Kültür Fuarı ile on beş etkinlik ve onlarca imza günüyle yer alınan Uluslar arası Bodrum Kitap ve Kültür Fuarı, yirmiye yakın üye ile bir yıldan fazladır yazı yazılan Önce Vatan gazetesi köşe yazarlığı, ilgili kurumlara verilmiş olan yüze yakın proje,giyim sektörünün öncü firmalarından Kığılı ile şube öncülüğünde yapılan ve bütün İLESAM üyelerini kapsayacak olan yüzde 20 (yirmi) indirim anlaşması, Dentiva Ağız Diş Sağlığı Polikliniği ile yapılan ve bütün İLESAM üyelerini kapsayacak olan yüzde 20 (yirmi) indirim anlaşması ile aynı zamanda İLESAM’ın İstanbul şubesinin de merkezi olan Sultan Köşesi Resturant’ın İLESAM üyelerine yapmış olduğu yüzde 25-40 indirim anlaşması” üyeler tarafından heyecan, ilgi ve memnuniyetle karşılandı.
 
Faaliyet ve hesap raporları oybirliği ile ibra edildikten sonra İstanbul şubesinin yeni yönetim, denetim ve haysiyet kurullarının seçimine geçildi. Bu kurullarla ilgili olarak divana ayrı ayrı önergeler ekinde listeler verildi.
 
Yönetim Kuruluna:Cafer VAYNİ, Doç. Dr. Süleyman DOĞAN, Doç. Dr. Abdulkadir EMEKSİZ, Av. Özlem Soykan ÇİFTÇİ, Doç. Dr. Cemal ZEHİR, Muzaffer TUNÇ, Mithat YOLCU, Sefa KOYUNCU, Şebnem PİŞKİN, Doç. Dr. Nermin Özcan ÖZER, Doç. Dr. Nebahat Akgün ÇOMAK, Özlem KUŞCAN AKŞİT, Ahmet YÜTER ve Mehmet ÖKSÜZ;
 
Denetim Kuruluna:Doç. Dr. Yüksel DEMİRKAYA, Selim ÇORAKLI, Recep ARSLAN, Av. Cihan TUFAN, Uğur KİRİŞ ve Recep İNCECİK;
 
Haysiyet Kuruluna:Prof. Dr. Durali YILMAZ, Gazi ALTUN, Cahit TİMUR, Ünal YILDIRIM, Güzin OSMANCIK ve Yard. Doç. Dr. Ertuğrul AYDIN
 
Oybirliği ile seçildiler.
 
Öznur Hatipoğlu ile Bilge Kurtçebe’nin foto muhabirliğini yaptığı toplantı Selim Çoraklı ile Doç. Dr. Cemal Zehir’in teşekkür konuşmasıyla sona erdi.
 
            Daha sonra yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında şube yönetimini belirlemek amacıyla toplandı. Toplantıda gizli oy açık oylamayla İLESAM İstanbul şube başkanlığına Cafer VAYNİ yeniden seçildi. Şube başkan yardımcılığına Doç. Dr. Abdulkadir EMEKSİZ, şube muhasipliğine de Av. Özlem Soykan ÇİFTÇİ yeniden seçildiler.
Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER