İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜN HABER İSYANI.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır hakkındaki iddialara ilişkin çıkan haberlere isyan etti.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜN HABER İSYANI.

 Tekzip ve Düzeltme

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır hakkındaki iddialara ilişkin çıkan haberlere isyan etti. Ulusal  basında çıkan haberi Kamudan.Com olarak bizde  Vatan Gazetesini kaynak göstererek “ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TACİZDEN TUTUKLANDI” şeklinde haber yaptık. Çıkan haberlerle ilgili Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Çalışır’ın avukatı aracılığı ile tekzip ve düzeltme metni yolladı.

İşte o metin

Yayınlanan haberde müvekkilimin kişilik haklarını ihlal edecek şekilde yanlı bir üslupla asılsız iddialar yer almaktadır. Söz konusu haber tamamen yanlış bilgiler içermektedir. Müvekkilim cinsel taciz yada saldırıda bulunmamıştır. İddialar asılsız ve kabul edilemeyecek niteliktedir.  Ayıraca müvekkilimin fotoğrafı izinsiz olarak haberde kullanılmıştır. Habercilik ahlakıyla bağdaşmayan ve doğruluğu araştırılmadan verilen haberler ile müvekkilimin yıllarca çalışarak emek harcayarak kazandığı  saygınlık zedelenmiş, kişilik hakları ihlal edilerek kamuoyunun kendisine karşı nefret ve düşmanlık  kastına muhluf iddialar   habere dönüştürülmüştür.
Müvekkilim Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak  üst düzey kamu görevi ifa etmektedir. Hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı olmamasına rağmen haberlerde evli ve üç çocuk babası olduğu  ismi soy ismi açık açık yazılmış da yazılarak kişilik haklarına saldırı yapılmıştır.
Müvekkilimin yürüttüğü Fatih İlçe Milli Eğitim müdürlüğü dikkate alındığında  500 bin  nüfuslu bir ilçenin 4 bine yakın öğretmeni ve 300’e yakın kurumu yayınlanan haberden dolayı olumsuz etkilenmiştir.
Eğitim gibi bir görevin sürdürülmesinde itibar kaybına neden olacak olan henüz adli ve idari soruşturması tamamlanmamış iddia niteliğinde olan gerçek dışı bir kurguya dayalı iddiaların haber yapılması tazminat hakkı doğurmaktadır. Bu ihtarımızın dikkate alınmamsı durumunda gerekli tazminat davasını açacağımızı bildiririz. Ayrıca müvekkilimin kamu görevi ve unvanı girilerek yapılan aramalarda  çıkan olumsuz haberlerin yürüttüğü kamu görevi adına da zedeleyici zara verici olduğu aşikardır. Bu nedenle arşivinizin de yayından kaldırılması önemli bir sorumluluktur.  Yayın organınızın yanlı ve müvekkilimin sosyal ve kamuya mal olmuş kişiliğini hedef alan haberleri  Anayasa, basın yasası ve basın ahlak ilkelerine medeni kanun ve Avrupa insan hakları sözleşmelerine aykırıdır.Haberinizi şiddetle kınıyoruz. Bu haber metni veya metinlerinin kaldırılmasını, her türlü ceza haklarımız saklı kalması kaydıyla hukuka aykırı yayın düzeltilmesini aksi taktirde yasal yollara başvuracağımızı ihtar ederiz.

 Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır
 Vekili Avukat İsmail ESEN.
 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER