HÜSEYİN ÇELİK'TEN REDHACK AÇIKLAMASI

Hüseyin Çelik'ten flaş Redhack açıklaması

HÜSEYİN ÇELİK'TEN REDHACK AÇIKLAMASI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Jandarma istihbaratın Reyhanlı saldırısıyla ilgili istihbarat çalışmasının hacklenerek kamuoyuna duyurulduğu iddiasının doğru olmadığını belirterek, “Bu bir hacklenme meselesi değil. Bir ilimizdeki jandarma eri cep telefonuyla evrakları çekerek servis etmiş. O da tespit edilmiş ve gözaltına alınmıştır” dedi.
 
 
 
Gazete, televizyon ve ajansların Ankara haber müdürleriyle sohbet toplantısında bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Reyhanlı ziyaretiyle ilgili bilgi verdi. Dün akşam Başbakan’ın Reyhanlı’ya 30 Mayıs’ta gideceğini duyurduğunu hatırlatan Çelik, “Sayın Başbakan’ın Cumartesi günü başka programları vardı. Onun üzerinde çalışıyordu. O programlara başka arkadaşları gönderecek. Biran önce Reyhanlı’ya gitmek istiyordu. Bu Cumartesi gününe alındı. Başbakan orada hala acıları taze olan, yakınlarını kaybedenlere taziye ziyaretinde bulunacak. Reyhanlı başta olmak üzere oralarda incelemeler yapacak. İçişleri Bakanı başta olmak üzere bazı bakanlar kendisine refakat edecek” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın başından itibaren bu meseleyi adım adım izlediğini vurgulayan Çelik, muhalefetin bu meseleyi de istismar ettiğini söyledi. Çelik, “Başbakan ilk gün gitmek istedi fakat oradaki yetkililer rehabilitasyon çalışmalarının çok zor olacağını belirttiği için Başbakan gitmedi. Herkes Başbakanı başka şeylerle itham edebilir ama halkının yanında olma ve yüreğine dokunma konusunda hiç kimse bir eleştiri yöneltemez. Kimse bu konuda haksızlık yapmasın” şeklinde konuştu.
 
Çelik, Jandarma istihbaratın Reyhanlı saldırısıyla ilgili istihbarat belgelerinin Redhack hacker grubu tarafından hacklenerek kamuoyuna duyurulduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, bunun hacklenme meselesinin doğru olmadığını söyledi. Çelik, “Bir ilimizdeki bir jandarma eri cep telefonuyla bu evrakları çekerek servis yapmıştır. O da tespit edilmiştir. O kişi gözaltına alınmıştır. Orada başka bir terör örgütüne yönelik istihbarat bu meseleyle irtibatlandırılmış. Mesele bununla ilgili değil. Bir hacklenme değil bir sızdırmadır. İlgili amirine bunu aktarmakla yükümlü olan bir erin yaptığı bir şeydir” dedi.
 
Çelik, Reyhanlı’da yaraların sarılmaya çalışıldığını ifade ederek, “Giden canları geri getiremeyiz ama orada hayatın normale dönmesi için hükümetimiz ilk günden itibaren üzerine düşeni yapmaya devam edecek. İstihbarat kopukluğu, güvenlik zaafı var mı sorusuna cevap olmak üzere Başbakanlık Teftiş Kurulu derinlemesine bir araştırma yapıyor. Bir kusur varsa bununla ilgili kamuoyuna bilgi verilecek ve sorumluluğu olanlarla ilgili hukuk devletinin gereği yapılacaktır” şeklinde konuştu.


BAKAN GÜLER BELGELERİ DOĞRULADI

İçişleri Bakanı Güler, Redhack’in Reyhanlı belgelerini, Hatay İl Jandarma’dan bir kişinin fotoğrafla aldığını açıkladı. AK Partili Çelik: “Bir asker gözaltında”

Reyhanlı’da 51 kişinin öldüğü saldırılarla ilgili devletin zirvesinde dün yine hareketlilik vardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ardından da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Görüşme günü kapsamında Başbakan Erdoğan da MİT Müsteşarı ile bir araya geldi.

Güler: Tereddüt yok

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile görüşmesinden önce bakanlıkta açıklamalarda bulundu. Güler, Redhack’in Reyhanlı saldırısına ilişkin yayımladığı belgelerin jandarmada görevli bir kişi tarafından bilgisayar korsanlarına ulaştırıldığını söyledi. Güler, özetle şunları ifade etti:

‘’Oradaki belgeler, Jandarma Genel Komutanlığı’na ve diğer birimlere nisan ayından itibaren gelen ikaz mahiyetindeki bilgileri ihtiva etmektedir. Oradaki bilgiler Jandarma Genel Komutanlığı bilgisayarına girilerek, o sistem çökertilerek alınmış bilgiler değildir. Bir il jandarma komutanlığının ast birliklerine gönderilmek üzere olduğu bu evrakları orada görevli ve kimliği belirlenmiş kişinin cep telefonuyla fotoğrafını çekerek e-mail yoluyla o bilgisayar korsanlarına ulaştırdığı tespit edildi. Orada ele geçen, bahsedilen bilgilerin bir kısmı farklı terör örgütlerinin bazı yerlerdeki eylem hazırlıklarına ilişkin ifadeleri, istihbari bilgileri ifade ediyor. Ama Reyhanlı’ya ilişkin olan kısımlar da var. Ancak bizim Reyhanlı olayıyla ilgili kimin yaptığı konusunda hiçbir tereddütümüz yok.’’

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik de dün “Belgeleri Redhack’e sızdırdığı iddiasıyla bir asker gözaltına alındı” bilgisini verdi.

Redhack’ten yeni iddia

Redhack ise jandarma komutanlıklarının kendi içinde soruşturma başlattığını iddia etti. Grup Twitter hesabında, “Rütbesiz erlerin üzerine gittiğini ve şüphelendikleri erleri askeri savcılıklara topladıkları, bu kripto makinesine erişimi olmayan sıradan gariban santral erlerine olayı yıkarak, olayın içinden çıkılmaya çalışıldığını öğrendik” diye yazdı.

 

Redhack’in yayınladığı belgelerde, El Kaide grupları için Şanlıurfa plakalı bir araçla patlayıcı madde taşındığı, El Nusra’nın bomba yüklü araçlarla eylem yapacağı iddiaları yer alıyordu


 
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER