FIRTINA BİR GEMİYİ BATIRDI BİR GEMİ SÜRÜKLENİYOR !

Karadeniz’de etkili olan fırtına, Şile ve Kilyos açıklarında iki geminin seyrini olumsuz etkiledi.

FIRTINA BİR GEMİYİ BATIRDI BİR GEMİ SÜRÜKLENİYOR !

Şile açıklarında Solna Denizcilik Şirketi’ne ait ”Volga-Balt 199” adlı St. Kitts Nevis bandıralı kömür yüklü gemiden ”tehlike sinyali” alındı.



BATTI!

Bunun üzerine, İstanbul Liman Başkanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Fırtına nedeniyle irtibat kesilen geminin battığı bildirildi. Gemide 11 Ukraynalı ve 1 Rus mürettabatın bulunduğu belirtiliyor.

BİR GEMİ DE SÜRÜKLENİYOR

Kilyos açıklarında "BBC Adriyatic" adlı kuru yük gemisinin sürükleniyor. Dalyan burnu önlerinde makine arızasının ardından şiddetli fırtına nedeniyle sürüklenen Antıgua & Barbuda bayraklı gemi için römorkörleri bölgeye gönderdi. Gemide 14 personelin bulunduğu belirtildi.

ÖNCELİĞİMİZ BATAN GEMİ

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, NTV yayınında yaptığı açıklamada, "Kayıp mürettebattan haber yok, çalışmalarımız sürüyor. Önceliğimiz batan gemi" dedi.



62 TANKER ROTASINI DEĞİŞTİRDİ

Marmara Denizi'nde etkili olan şiddetli poyraz, ulaşımı olumsuz etkiliyor.Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 62 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahiline çevirdi.

Poyrazın sabah saatlerinde hızını azaltmasının ardından, 45 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, boğazlardan geçmek üzere demir aldı. Diğer gemiler ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'deki bekleyişlerini sürdürüyor.

Öte yandan, Marmara Denizi'ne açılan balıkçı tekneleri de poyraz nedeniyle geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın, zaman zaman karayele dönüşerek etkili olacağını bildirdi.
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER