FATİH TERİM HAKKINDA ŞOK RAPOR

Hakem Serkan Çınar’ın raporunda Fatih Terim’le ilgili “küfür” sözcüğü yok. PFDK hocanın sözlerini sportmenliğe aykırı bulursa, 1 ile 3 maç arası ceza alacak. Kurul sözleri “hakaret” olarak kabul ederse, Terim asgari 5 maç cezaya çarptırılacak. Tribünden taktik veren Terim’e talimata aykırı davrandığı gerekçesiyle ekstra ceza gelebilir.

FATİH TERİM HAKKINDA ŞOK RAPOR
Galatasaray-Orduspor maçının devre arasında hakem Serkan Çınar’a yönelik sözlü eylemi nedeniyle tribüne gönderilen Fatih Terim ve yardımcıları Hasan Şaş ile Ümit Davala Disiplin Kurulu’na sevk edildi.
İlk yarının sonunda soyunma odası koridorunda hakem Çınar’ı alkışlayarak protesto ve sözlü olarak müdahalede bulunan Terim’in eylemi “hakaret” olarak kabul edirse takdirde, geçen yıldan ertelenen 2 maçlık cezasına 3 maç eklenecek ve 5 maç ceza alacak. Terim’in eylemi “sportmenliğe aykırı” hareket olarak değerlendirilirse, 1 yıl süreyle ertelenen cezası yürürlüğe girmeyecek. Bu durumda deneyimli teknik adama 1 ila 3 maç arası ceza öngörülecek. Yedek kulübesinin arkasından taktik verdiği rapor edilen Terim’in bu suçu da sabit görülerse, talimatın “idari tedbir” başlıklı 83 ile “tedbire uyulmaması” başlıklı  51. maddesine göre işlem yapılacak. Tedbirli olduğu varsayılan Terim’in cezası sabit bulunursa, ekstradan 4 maç daha ceza alabilecek.

Taffarel yönetecek
Hakem Çınar’ın yanı sıra temsilciler; Adnan Taşdan ile Erdoğan Yeşilcan’ın da tanık olduğu diyalog içinde “küfür içeren” bir ifade bulunmadığı öğrenildi. 61. dakikada hakem kararını protesto ederek elindeki dosyaları fırlatan Haşan Şaş da, MHK’nin yeni talimatı doğrultusunda ceza kuruluna sevk edildi. Şaş’ın asgari bir maç ceza alacağı kaydedildi.
Şaş’ın ihracı sonrası yedek kulübesinin arkasında oturan Terim’in “Ümit sen de gel” sözleri üzerine yardımcısının oyun alanını terk etmesi de raporlara yansıdı. İzinsiz saha dışına çıkan Ümit Davala da PFDK’ya sevk edildi. Sarı-kırmızılı teknik ekip toptan cezalandırıldığı takdirde, Eskişehirspor maçında takımın başında kaleci antrenörü Taffarel çıkacak. Terim’in kaderini hakem Serkan Çınar’ın raporu belirleyecek. Çınar’ın raporunda “küfür veya hakaret” içeren ifadeler bulunmadığı, ancak Terim’in kullandığı bazı sözcüklerin değerlendirmesini PFDK’nin yapacağı, son sözü ise Tahkim Kurulu’nun söyleyeceği belirtildi.

Savunma hazırlığı

Orduspor maçı sonrası Fatih Terim’in alacağı ceza merak konusu olurken, gözler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na çevrildi. Hakem ve temsilci raporlarını değerlendirecek olan kurulun hakem Serkan Çınar’ın yanı sıra soyunma odası koridorlarında bulunan temsilcilerin ifadelerini de dikkate alacağı bildirildi.
Terim’in iki ayrı eylemini değerlendirecek olan kurulun, ihraç ve ihraç sonrası tribünden takıma taktik verme eylemleriyle ilgili vereceği karar, deneyimli hocanın ligin kalan maçlarıyla ilgili durumunu da belirleyecek. Çıkacak ağır bir cezaya karşı hazırlık yaptığı öğrenilen Galatasaray’ın özellikle hakeme hakaret ve ihraç sonrası takıma taktik verme konularında detaylı bir savunma hazırlayacağı ifade edildi.


KAYNAK: MİLLİYET

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER