FACEBOOK'DA GEZİ OLAYLARINA DESTEK VEREN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA BAŞLATILDI.

Gezi eylemlerine, facebook'tan destek verdikleri gerekçesiyle 13 öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

FACEBOOK'DA GEZİ OLAYLARINA DESTEK VEREN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA BAŞLATILDI.
Gezi eylemlerine Facebook 'tan destek verdikleri gerekçesiyle İzmir ve Konya 'da öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı. İzmir Urla’da 13 öğretmen hakkında, Gezi eylemleri sırasındaki sosyal medya paylaşımlarından ötürü Milli Eğitim Bakanlığı ’nca soruşturma açıldı. Konya’da da Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’in eşi Hülya Demir hakkında, Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle işlem başlatıldı.  
Cumhuriyet'ten Emre Döker'in haberine göre, İzmir Urla’da 13 öğretmen hakkındaki soruşturmanın, imzasız ve tarihsiz bir şikâyet dilekçesinin işleme konulmasıyla başladığı öğrenildi. Bu kapsamda bakanlık müfettişleri, öğretmenlerin ifadesini aldı. Öğretmenlere, "eylemler sırasında Facebook hesaplarından provokatif paylaşımlarda bulunup bulunmadıkları" soruldu. 13 öğretmenin de Eğitim-Sen, Türk Eğitim- Sen ve Eğitim-İş sendikalarına üye olduğu bildirilirken müfettiş Yusuf Şenol tarafından ifadeleri alınan öğretmenler, imzasız ve tarihsiz dilekçeyi gönderen kişinin bulunmasını istedi. Öğretmenle bu tarz bir dilekçenin işleme konulmasından dolayı da şikâyetçi olarak, provokatif hiçbir paylaşımda bulunmadıklarını söylediler.
 
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, “Soruşturmalar, iktidarın ne kadar korktuğunu gösteriyor. Yurttaşların eylül ve ekim aylarıyla beraber tekrar demokratik tepkilerini
ortaya koymalarından korkuyorlar. Bu nedenle muhalif öğretmenlere karşı soruşturmalar açılıyor. Eşim Hülya Demir’e de Konya’da Gezi Direnişi’ne katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Geçen hafta ifadesi alındı. Gezi Direnişi’ne neden katıldığı soruldu” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER