ERDOĞAN: SEN KİME VURUYORSUN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

ERDOĞAN: SEN KİME VURUYORSUN

Şu günlerde yokluğunu özellikle hissettiğimiz değerli kardeşim Muhsin Yazcıoğlu’nu şükranla anıyorum…

Ankara Eskişehir , Ankara Konya, 23 Mart 2013 tarihinde de Eskişehir Konya hattını açarak Yüksek hızlı tren hatlarımızı 3′e çıkarmış olduk.

Türk dünyası kültür başkenti Eskişehir bu hatla daha da güçlenerek büyümeye devam ediyor. Eskişehir Konya hattı sembolik olarak kültürlerimizin ve medeniyetlerimiz başkentleri olan bu şehirlerimizi bir araya getirdi.

Nasrettin Hoca’nın eşeğine ters binerek de olsa kat ettiği yolu artık vatandaşlarımız düz de olsa 2 saatte aşmış olacak.

2010 yılında İstanbul’umuzda gerçekleştirilen Türk dünyası kültür başketi 2013 yılında da Eskişehir Türk dünyasının kültür başkenti olacak.

Eskişehir ilimizin 4 ilçesini ziyaret ettik. Mihalgazi, Sarıcakaya gibi ilçelerde binlerce kardeşimize hitap ettik. Buralar Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik etmiş ilçeler. Oralardaki hanım kardeşlerimiz çok önemli bir ifade kullandılar “Başbakanımız Osman Gazi’den sonra buraya ilk gelen lider sizsiniz” dediler.

Geçtiğimiz hafta içinde ülkemiz, milletimiz,. bölgemiz için iki önemli olay yaşandı. birincisi baharın başlangıcı olan nevruzda ki gelişmeydi.Buna geçmeden diğer konuya değinmek istiyorum. 36 ülkeden gönüllünün olduğu yardım gemisi Mavi Marmara israil devletinin saldırısına uğradı ve 9 kişi şehit oldu, silahsızken üstelik.Bu yaşandığında Güney Amerika’daydık, derhal türkiyeye döndük.inceleme yaptık.Danışmanım Nabi Bey’i yaralı, tutuklu kim varsa olması için İsrail’e gönderdim, yaralılarımızı aldık getirdik.

ÜÇ ŞARTIMIZDAN VEZGEÇMEDİK

O zamana kadar kan döktüğü bir çok vahim olay gibi bununda unutulacağını, üstünün örtüleceğini zannediyordu.Ama bu sefer farklı bir anlayışla karşılaştı. Ak Parti hükümeti olarak susmadık.Bir çok görüşme yaptık.Üç şart yerine gelmeden biz olumlu adım atmayız, asla beklemeyin dedik.Asla geri adım atmadık, hukuktan asla vazgeçmedik.Özür kelimesi yerine bunlar üzüntü duyduk demek istediler, bunu kullansak olmaz mı dediler.Hayır, bu olmazsa olmaz dedik.

ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama’nın  İsrail ziyaretinden önce dışişleri bakanı Kerry bize geldi.Ne gibi çerçeve oluşturalım ki bu işi çözelim dedi.Biz aynı şeyleri söyledik.Bize bir metin geldi ama kabul etmedik.İsrail’deyken önce İsrail Başbakanı aldı telefonu ama ben Obama’nın sesini özlemiştim, önce bir onun sesini duyayım dedim. Önce Obama ile görüştüm, metni konuştuk. Sonra İsrail başbakanı aldı, özür diledi.Ben de Türk milleti adına özrü kabul ettim.

Nisan ayı içinde Filistin, Gazze, Batı Şeria ziyareti olabilir.Ambargonun durumunu görme fırsatımız olur.Bu özür şehitlerimizi geri getirmeyecek, filistindeki insanlık dışı muameleleri unutturmayacak ama  yine de şehitlerin kanının yerde kalmadığını vurgulamak istiyorum.

Bugün burada bazı hususların altını çizmek durumundayım. Mavi Marmara’da 9 kardeşimiz şehit olduğunda bu acıyı yüreğimizde hissettik.Böyle bir meselede isterdik ki muhalefette bizim yanımızda yerini alsın.İsterdik ki muhalefette dik dursun, cesur duruş sergilesin.Ama ne yazık kı bunu göremedik. Başta CHP bizim değil saldırganların yanında saf tuttu.Biz olsaydık Mavi Marmara’yı göndermezdik dediler.İsrail’de aynı şeyi dedi. CHP başkanı papağan gibi aynı şeyi söyledi.

Hiç şaşırmadık. Bunların dış politika çizgisi tarih boyunca budur.Susmak, boyun eğmek, el pençe divan durmaktır.Herkese sesleniyorum. Bunlardan mahcubiyet beklemeyin.İsrail özür diledi ama CHP özür dilemez.Dersim’de olan bir olay için ben  özür diledim ama CHP’nin genel başkanı kendi memleketinde olan bir olay için iki kelime bile söylemedi.

Onlar pişkinliğin zirvesine ulaştı ve dün dışişleri bakanımız hakkında gensoru önergesi verdiler. Enerjiyle ilgili bir konuda verdiler, biz adresi düzelteceğiz merak etmesinler.Bize değil Türkiye’ye zarar vermek için atağa geçtiler.Büyük bir devleti, aziz bir milleti var Türkiye’nin ama vizyonu paylaşamayan bir muhalefet var.

Yavru muhalefetin genel başkanına gelince.Ben o seviyeye düşmeyeceğim.MHP’ye gönül verenlere sesleneceğim.Kalabalıktan bir grup slogan atıyor, vur de vuralım öl de ölelim. onun da zamanı gelecektir diyor. Değerli arkadaşlarım.siyasi sorumluluk taşıyan insana böyle bir ifade yakışır mı..senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığı bu. Kimi vuruyorsun.zamanı gelecek demekle neyi kastediyorsun.Geçmişte bu tür sloganları atanlar olmuştu benim görev yaptığım partide de.Ben bunların önünü kestim, vurma öldürme değil hayat vermeye geldik derdim.Sizin elinizde döner bıçağı, molotof olmayacak, bilgisayar olacak elinizde dedik AK Parti gençliğine.Teröre çanak tutacak sözler söyletmedik. Kalabalığın gazına gelen MHP liderinin sözleri 80 öncesi ve sonrası öldürülen gençlerin anısına saygısızlıktır.Bu dil, bu tavır milletimizin hayrına değildir. Bu ülkede terör biterse MHP’ye istismar alanı kalmaz.Bu dilin nedeni bu.

Çözüm süreci kararlılıkla ilerlerken, güzel gelişmeler yaşanırken alçakça saldırılar da yaşanıyor. Aşırı sağla aşırı solun birbirinden farkı yok. Çırpınıyorlar. Anneler ağlamasın da bu terör baronları ağlasın. Bu saldırıları yapanlara yönelik baskınlar CHP’yi rahatsız ediyor. Hukuksuz diyorlar. Ne yapacaktık, seyir mi edecektik. 11 tane çelik kapı, her şey orada  yapılaacak, adeta hücre evi olacak, devletin güvenlik güçleri elini kolunu bağlayıp seyredecek. Olmaz böyle şey.Biz kimseden gizli saklı, hukuğun dışında asla bir adım atmayız, söz konusu bile değil.CHP’ye, gönül veren kardeşlerimden ,MHP’ye, BDP gönül verenlere sesleniyorum.MHP’nin kan kokan dilinden uzak durun.

AKİLLER KONUSUNDA BİZ KARAR VERİRİZ

Akil  adamlar konusunda durumdan vazife çıkartıldı. Kimisi şu isim orada, kimisi şu isim burada. Hangisi bizim havuzumuzda. Yok böyle bir şey. Böyle bir şey yapacaksak biz yaparız, bu kararı biz veremeyiz. Akil insanlar daha doğru olur çünkü hanımlar da olacak.Bu yaptırım heyeti de olmayacak.Toplumda karşılığı olan kişilerle akil insanlar oluşturacağız.Medyadan, STK’lardan, üniversiteden oluşabilir ama bunların çerçevesini belirler ve biz başlatabiliriz.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER