Eğitimbirsen Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER'i istifaya davet etti.

Eğitimbirsen Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER'i istifaya davet etti. " Ağam olasın Ömer " şarkısını söyleyen Eğitimbirsen üyeleri Sayın DİNÇER' i ve uygulamalarını protesto etti.

Eğitimbirsen Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER'i istifaya davet etti.
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyesi bir grup öğretmen, Sütlüce'deki AK Parti binası önünde toplanarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i protesto etti. Ellerinde meşale ve döviz taşıyan grup 'Ağam olasın Ömer' türküsünü de söyleyerek Bakan Dinçer'e göndermede bulundu

Hükümeti protesto etmek isteyen Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası önünde toplandı.

Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında, 'Öğretmen üvey evlat değildir', 'Ömer'den .adalet istiyoruz', 'Öğretmeni unutan bakan olur mu?' şeklinde sloganlar atıldı. Bakan Dinçer'in istifaya davet edildiği eylemde saz eşliğinde 'Ağam olasın Ömer' isimli türkü okunarak, Bakan Dinçer'e de göndermede bulunuldu.

Ellerinde meşale ve döviz taşıyan eylemciler adına basın açıklamasını İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Emin Engin yaptı. Engin, açıklamasında 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle yapılan düzenlemeyi hatırlattı.

Bu düzenleme ile kamuda aynı işi yapan memurlar arasındaki farkın giderildiğini belirten Engin, "Bu düzenleme kısmen olumlu olsa da, kapsayıcı olmamıştır. Bu düzenlemede daire başkanları ve daha üst düzey yöneticilere fazla ücret öngörülerek ücret dengesizliği artırılmış, farklı kamu kurumlarındaki muadili olan personelin ek ödeme oranlarında kısmen iyileştirme yapılmış, muadili olmayan öğretmenler ve öğretim elemanlarının ek ödeme oranlarında ise artış yapılmamıştır. Yani çalışanların bir çoğuna kısmi zam denilecek iyileştirme yapılırken öğretmenler bu iyileştirmenin dışında bırakılmıştır. Üvey evlat muamelesine tabi tutulmuştur. Öğretmenlerin, diğer bakanlıklarda muadilinin olmaması ise buna kılıf yapılmıştır. Muadili olmamasının önemini kavrayamayanları, bizleri unutanları, bizler de unutacağımızı buradan haykırıyoruz. Eğitimciler olarak bizler, maalesef sadece 24 Kasımlarda hatırlanmaktayız. Sadece bugüne has beylik bir ifadeyle, 'Öğretmenlerin emeğinin karşılığını ödeyemeyiz. Öğretmenlik kutsal bir meslektir' denilmektedir. Ama icraatta bu söylemlerin karşılık bulmadığını görmekteyiz." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha AK Parti binası önünde bekleyen eylemciler olaysız şekilde dağıldı.




Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Size Güvenmiyorum...
Size Güvenmiyorum... - 13 yıl Önce

Olmadı sayın sarı sendika yetkilileri, Sayın Bakanı görevlerndirmeleri iptal ettiği için mi istifaya davet ediyorsunuz. Sizin arpalıklarınız elinizden alındı diyemi anlamadım. Bana bakan hepimize eşit vuracaksa ben hazırım. Bakan adaletli olduğu müddetçe bir sorun yok. Yoksa siz sendikacılık yapmazdınız Türkiyenin her yerinde olduğu gibi girerdiniz Akpartililerin kolutğunun altına şun şuraya görevlendir bunu buraya müdür vekili yap.Sizlere güvenmiyorum neden mi? Siz Yüce Peygamberim Hadisini bile kendinize yontmak için yorumladınız. Savaşta hile mübahtır diye bizlerin haklarını çok yediniz ne sizlere ne de AKP ye hakkımı helal etmiyorum. İki elim ahirette yakanızda bunu iyi bilin. Ahret inancınız varsa tabi. Sizler ki sizin gibi düşünmeyen farklı yorum getiren biz Müslüman kardeşleriniz çık zulüm ettiniz. Bu gün kalkmışlar hak arıyorsunuz. Hak yiyen hak arayamaz.

Murat MERT
Murat MERT - 13 yıl Önce

180.000 üyeli sendikanın 15-20 kişi ile yaptığı gaz almaya yönelik oldukça basit kalmış bir göstermelik eylem bu. Eminim Ömer Dinçer çok korkmuştur.

aaa
aaa - 13 yıl Önce

Sizde itibarı kaldı da öğretmenlerin itibarını geri istiyorsunuz. Düne kadar ve bugün hala AKPnin koltuk altında gezerek 3 ay müdür yardımcılığı, bir ay müdürlük görevlendirmesi nasıl yaparım hesabı yapanlar bu gün öğretmenin itibarı için eylem yapamazlar. Bunu anacak ancak omurgalı, koca yürekli insanlar yapabilir. Siyasete onurunu ezdireceksin sonra itibar isteyeceksin. Bakan size yüz vermeyecek gelip eylem yapacaksınız. Sokakları kirletmeyin çıkın oralardan oralar dürüst, namuslu asil müslüman türkün ve samimi dindarların ve omurgalı insanların yeridir.

ALİ AYDIN
ALİ AYDIN - 13 yıl Önce

BU BİR 1 NİSAN ŞAKASI FALN MI? TANRIM GÖZLERİME İNANAMIYORUM

alper tuncay
alper tuncay - 13 yıl Önce

Büyük gelişme var. Acaba bu bakan görevlendirmelerin hepsini iptal etti bu birilerinin menfaatine mi dokundu.Yine de Eğit-Bir'in eylem yapması sendikacılık namına büyük gelişme.

hadi canım.
hadi canım. - 13 yıl Önce

Hadi canım sen de.vardır bunun altında bir bit yeniği:)

Ferhat
Ferhat - 13 yıl Önce

Keser döner, sap döner ... :)

Tebsef
Tebsef - 13 yıl Önce

Eğitim-Bir-Sen'in aklı başına mı geliyor? Aranız ne zaman bozuldu sizin?


SIRADAKİ HABER