EĞİTİM BİR SEN VE AKTİF EĞİTİM SEN REKABETİ !

Eğitim Bir-Sen ve Aktif Eğitim-Sen rekabeti

EĞİTİM BİR SEN VE AKTİF EĞİTİM SEN REKABETİ !
Eğitim Bir-Sen ve Aktif Eğitim-Sen rekabetiEğitim Bir-Sen ve Aktif Eğitim-Sen rekabeti olacak mı?
Geçtiğimiz aylarda kurulan Aktif Eğitimciler Sendikası, adından söz ettirmeye başladı.
Sendika kurulduğunda "Eğitim iş kolunda var olan onlarca sendikaya bir yenisi daha eklendi" diye düşünüldü.
Ancak bu yeni sendika, diğer küçük sendikaların aksine bir kaç ay gibi kısa sürede 15 bin üye sayısına ulaşınca durum değişti.
Herkes şu soruları sormaya başladı;
Bu sendikanın arkasında kim var / kimler var?
Hangi siyasi / fikri yapıya sahipler?
vs.
Çünkü şunu görmekteyiz; Türkiye'de sendikacılıkta kitlesel bir yapıya kavuşmuş "bağımsız" bir sendikadan pek bahsedemiyoruz. Her büyük sendikanın arkasında belirli bir fikri yapının mevcut olduğunu görüyoruz.
Bu arada sendika daha kuruluş aşamasında bazı internet sitelerinde bazı haberler yapıldı. Bu sorulara cevap niteliğinde olabilecek görüşler ileri sürüldü.

HER ŞEY HAZİRAN'DAN SONRA GELİŞMEYE BAŞLADI

Haziran ayına kadar sessiz kalan sendika, yetki meselesi sonrasında sahaya çıktı.
Öğretmenlerin yaz tatili dönemine rağmen gösterilen bu "üye kayıt" başarısı hiç azımsanmayacak bir başarıdır.
Şimdilerde, il ve ilçe merkezlerinde geçmişte belli sendikalarda görev yapmış, isim yapmış eğitimcilerin bazıları da yeni kurulan sendikaya ilgi göstermeye başladılar. Bu da kitlesel geçişleri beraberinde getirmektedir.

ŞUBE YÖNETİCİLERİNİN BEYANLARI GÜNDEM OLUŞTURDU

Geçtiğimiz gün Kayseri Eğitim Bir-Sen şube başkanı tarafından bir yerel gazeteye verilen beyanatlar, arka planda yaşananları gözler önüne serdi.
Beyanatta özetle; Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen ile Hükümetin bazı kesimlerine bazı eleştiriler getirilmekte, Eğitim Bir-Sen'den 650 kişinin istifa ettiğini söylemekte, Aktif Eğitim-Sen'i Eğitim Bir-Sen'i bölmekle suçlamaktadır. Hatta bu işin planlı ve sistematik olarak yapıldığı ifade edilmektedir.

TÜRKİYE GENELİNDE DURUM NASIL?

Kayseri örneğini Türkiye geneline uygulayacak olursak, önümüzdeki günlerde Eğitim Bir-Sen ile Aktif Eğitim-Sen arasında bir rekabetin yaşanacağını söyeleyebiliriz.
İllerden gelen sağlıklı veriler elimizde yok. Ancak yeni eğitim-öğretim yılına başlayacağımız Eylül ayı gerçekten önemli sendikalar için.
Eğitim Bir-Sen ve Aktif Eğitim-Sen arasında nasıl bir rekabetin yaşanabileceğini önümüzdeki günlerde ele alacağız.
Bakalım rekabet tatlı mı olacak? tuzlu mu olacak? acı mı olacak? ekşi mi olacak?
Teoman YALÇIN
Turkiyeegitim.com
Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali doğan
ali doğan - 12 yıl Önce

cemaat aş

Osman Nuri DUMAN
Osman Nuri DUMAN - 12 yıl Önce

İki sendika arasında herhangi bir rekabet olacağını zannetmiyorum. Eğitimciler ne yaparsa iyisini yaparlar. herkes kendi sendikasında işini iyi yaptığında problem kalmaz. Bütün sendikaların amacı doğrultusunda faaliyetlerinde başarılar dilerim. Ramazan bayramınızı tebrik ederim

Osman Nuri DUMAN
Osman Nuri DUMAN - 12 yıl Önce

İki sendika arasında herhangi bir rekabet olacağını zannetmiyorum. Eğitimciler ne yaparsa iyisini yaparlar. herkes kendi sendikasında işini iyi yaptığında problem kalmaz. Bütün sendikaların amacı doğrultusunda faaliyetlerinde başarılar dilerim. Ramazan bayramınızı tebrik ederim

murat
murat - 12 yıl Önce

icraatlarına bakmadan aktif eğitim seni eleştirenlerin mahçup olacağını düşünüyorum ilkelerine güvenen ve kendisi gibi düşünmeyenlerede bir şeyler vaad edebilenler farklılıkları zenginlik olarak görür

Nihat
Nihat - 12 yıl Önce

Aktif bir sen Cemaatin kurduğu ve Eğitim Bir-Sen e karşı kurulan bir sendikadır.Eğitim Bir-Sen in hükümete karşı tavırları değişmeye başladığından, şimdi yumuşak bir sendika yanında görmek istiyor.Buda tabiki Cemaat destekli Aktif bir sendir.Herşeyi para ile yapacaklarını sanıyorlar fakat büyük bir kayaya çarptıklarında yanlarında kimseyi bulamayacaklar.

SIRADAKİ HABER