Kitaplarını almak için evlerine giremeyen öğrenciler için veliler, Valiliğe başvurup Simav’daki çadır kentte ders çalışma ortamı kurulmasını için ’çadır dershane’ istedi.
Depremzedeler için hazırlanan çadırlarda öğrenciler, derslerine güç şartlarda çalışırken, sınav stresinin yanında depremin olumsuz psikolojisinin de sıkıntısını yaşadı. Veliler ise bölgedeki depremde mağdur olan öğrenciler için SBS ve LYS sınavlarında ek puan verilmesi için imza kampanyası başlattı. Sınavlara test çözerek hazırlanan öğrencilerden 14 yaşındaki Nilüfer Akçay, "Zor şartlarda ders çalışıyoruz. SBS sınavı öncesi yeni bir deprem olacağı korkusunu yaşıyoruz. Bizlere ek puan verilsin. Gerekirse sınavlarımızda kolaylık sağlansın" dedi. Diğer öğrenci Ece Mutlu ise, "Psikolojimiz bozuldu. Çok zor şartlarda ders çalışıyoruz. Çadırda ders çalışmak kolay değil ek puan verilsin" dedi. LYS’ye hazırlanan Nurçin Akka ise, "Her yer çamur. Simav’da benim gibi LYS’ye hazılanan 500 öğrenci var. Burası afet bölgesi ilan edilsin. Bizlere de ek puan verilsin" diye konuştu.
Öğrencilere ders çalıştıran Simav Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Adem Bal ise, "Öğrencilerimizin psikolojisi bozuk. Bu şekilde bir karar aldık ve onlara çadırda ders veriyoruz. Sınavlara çok az kaldı. Bu şartlarda hazırlanmaları çok mümkün değil. Onlar başarılı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama ek puan verilmesi şart" dedi.
Hasar tespiti çalışmalarının sürdüğü Simav’da dört okula ’oturulamaz’ raporu verildi. Bu arada, öğlen namazı öncesi Simav’da, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan görevlendirilen usuf Doğan, cemaate vaaz verdi.
HAFİF HASARLI EVLERE GİRİN
’Deprem Dede’ olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da, çadır kente gelerek yetkililerden bilgi aldı, çeşitli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Işıkara, şunları söyledi:
"50 uzman hasar tespiti için buraya gönderilmiş. O uzmanların tespitlerini beklememiz lazım. Biraz sabretmek lazım. Uzmanlar incelemelerini yapıyor, binalara ağır, orta, hafif hasarlı şeklinde sınıflandırmalarda bulunuyorlar. Vatandaşlarımız incelemenin ardından hafif hasarlı evlere girsinler. Diğerlerine kesinlikle girmesinler. Bu deprem bitti, yenisinin ne zaman olacağını bilemeyiz. Ancak kimse uzman kişilerin verdiği raporların aksine, bilirkişi marifetiyle hasar raporunu değiştirmesin. Bu çok yanlış. İnsanlarımız sorumlu olsunlar."
Prof. Dr. Işıkara, görevlendirdikleri kişilerin işlerini yeterince yapmadığını öne sürdüğü Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e de seslenerek, "Vatandaşlarımızın haykırışına kulak versin" diye konuştu.
Deprem bölgesine SBS çadırı kuruldu
Kütahya’daki deprem, sadece yerleşim birimlerini değil, LYS ve SBS sınavlarına hazırlanan yaklaşık 700 öğrenciyi de vurdu.
YORUM EKLE
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11
1
Şanlıurfa'da gergin saatler
2
40 YAŞ SINIRI KALDIRILSIN!
3
Norm kadro fazlası öğretmen atamalarına dava açıldı
4
2011-2012 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ...
5
2011 kadrolu öğretmenlerin il içi yerdeğiştirme...
6
MEB PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN...
7
MEB Personelinin Yer Değiştirmelerine İlişkin...
8
Çerkesler sürgünü anmak için yürüdü
9
'Bir çılgınlık yap kadromuzu ver'
10
Tayyip Erdoğan'dan şifresiz tehditler
ANKETTüm Anketler