CUMHURİYET BAYRAMINDA OKULLARDA KUTLAMA VAR MI YOK MU ?

29 Ekim'de okullarda tören yapılacak mı?

CUMHURİYET BAYRAMINDA OKULLARDA KUTLAMA VAR MI YOK MU ?

Birçok öğrenci ve veli 29 Ekim 2012 Pazartesi günü okulların tatil olup olmadığını merak ediyor.

Hepimizin bildiği gibi 25 Ekim 2012 Perşembe günü Kurban Bayramının 1. günü. 24 Ekim ise haliyle arife günü. Bakanlar kurulu adına yapılan açıklamada. 6 gün resmi tatil ilan edildi. Buna göre 24 - 25 -26 ve 29 Ekim 2012 tarihleri de resmi tatil oldu.

Sonuç olarak 29 Ekim 2012 Perşembe günü okullar dahil tüm resmi kurumlar tatil edildi.

Ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının pazartesi günü okullarda kutlanıp-kutlanmayacağı merak konusu.

Bu konuda farklı yorumlar var.

1. 29 Ekim günü okullarda tören yapılacak. Mevcut kanun ve yönetmelikler bunu gerektiriyor.

2. Normalde 29 Ekim 2012 Pazartesi günü okullarda tören yapılması gerekiyor, evet doğru. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, Bakanlar Kurulu kararı ile 29 Ekim 2012 Pazartesi günü de resmi tatil ilan edilmiştir. Bu yüzden okullara gidilmeyecek, 29 Ekim töreni 30 Ekim 2012 Salı günü yapılacak, tören sonrası derslere devam edilecektir.

Ancak, pek çok okulda okul müdürlükleri tarafından öğretmenlere yazı çıkartılarak, 29 Ekim 2012 Pazartesi günü okula gelmeleri ve tören yapılacağı ifade edilmektedir.

Buradan bakanlık yetklilerine sesleniyoruz; konu hakkında MEB tarafından acil bir yazı çıkartılarak, okul ve kurumlar bilgilendirilmelidir.

EDİTÖRÜN  CUMHURİYET NOTU : 

 Kamuoyunda, 29 Ekim  2012 Pazartesi gününün Bakanlar Kurulu Kararıyla Resmi Tatil ilan edilmesiyle birlikte, Cumhuriyet Bayramının 29 Ekim Pazartesi günü değil de, Okulların açılacağı 30 Ekim Salı günü kutlanacağı gibi bir algı oluşmuştur. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları konusunda, yasa ve yönetmelikler gayet açıktır. Cumhuriyet Bayramı, günü ve anlamı bakımından olağan dışı şartlar oluşmadan, farklı  günlerde kutlanamaz. Bu şekilde bir uygulamanın, günün anlamına saygısızlık olacağı ve Cumhuriyeti Kuran Atalarımızın da kemiklerini sızlatacağı şüphesizdir. Hassasiyetimizi değerli okuyucularımızla paylaşıyor, Cumhuriyet ve değerlerinin tartışılmadığı günler diliyoruz.
www.kamudan.com    editörü.
 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
metin
metin - 12 yıl Önce

Bu nasıl haber,29 ekim günü zaten resmi tatil.tatilin tatili mi olur?'9 ekim hem gnün anlamı ve önemi bakımından hem de öğretmenlerin ekdersleri nedeniyle gününde kutlanılmalıdır.Bu şekildeki uygulamalar sadece günün anlamına ve önemine zarar vermek isteyenlerin işidir.

HASAN
HASAN - 12 yıl Önce

29 EKİMDE ÖĞRENCİLER TÖRENE KATILMAYACAK.BENCE CUMHURİYETİ ÖĞRETMENLERE ANLATMA VE BENİMSETEME TÖRENİ OLACAK.

esra balcım
esra balcım - 12 yıl Önce

evet kutlamalar yapılıyor öyleyse

SIRADAKİ HABER