CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KONUŞTU

KILIÇDRAROĞLU: 'Bunu ilk kez söylüyorum'

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KONUŞTU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu.

İşte o konuşma;


Dün 6 Mayıs'tı. 3 fidanımızı dar ağacına gönderdiğimiz tarih. Onlar sadece bağımsız Türkiye dedileri. Bütün halkı kucakladılar. Halkın çıkarlarını sonuna kadar savundular. İdam sehpasına giderken kararlıydılar, bağımsız Türkiye diye haykırdılar. 3 fidanımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

'SAYIN VALİ KUSURUMA BAKMA O ÇUKURDAKİ SENSİN!'

Galatasaray'ımız şampiyon oldu, onları yürekten kutluyorum. Şampiyonluğu kutlamak için güle oynaya Taksim'e çıktılar. Hiçbir şey olmadı. Herkesi kucakladılar. Ve AK Parti'nin Valisi yeniden konuştu; az sayıda kişi az bir süre kalmış. Sayın Vali kusura bakma ama o çukurdaki kişi sensin. Devletin Valisi olmak ayrı iktidarın Valisi ayrı.

'MADEM RESMİ BAYRAMDI DA...'

Taksim'de 1 yıl önce 1 Mayıs kullandı tek bir kişinin burnu kanamadı. Köprülerin kanatları açıldı, metro durduruldu. Ne oluyor, resmi bir bayram kutlanıyor. Orantılı güç kullanıyorlarmış, peki nasıl orantılı ki insanlar yoğun bakımda. Diktatörden talimat geldi, bayram orada kutlanmayacak diye. AİHM daha önce de açıklamıştı; gösteri yerini belirlemek de gösteri ve yürüyüş yapanların hakkıdır. Biz şiddete her zaman karşıyız. Ben düşüncemi açıklarken güvenlik kuvvetleri de beni korumak zorunda.

'ÜRETENDEN DEĞİL TÜKETENDEN YANASINIZ'

Bugün 1000'i aşkın beyaz et işçisi işsiz. Neden battı biliyor musunuz? Devletten alacağını alamadı. Şeker Piliç'in Ocak 2010 tarihi itibariyla 21 milyon lira alacağı var. Alamadığı için battı. Batıran bu devlet, batıran Recep Tayyip Erdoğan. Sektörün beyaz et üreticilerinin toplam devletten alacağı 350 milyon lira. Bırakın batsınlar diyor, nasılsa dışarıdan geliyor diye. Bir ülke üretirse güçlü olur. Siz üreten değil tüketen bir toplumdan yanasınız. Hangi uygar çağdaş devlette devlet özellikle bir politika üretir? Bizim devletimiz yapıyor işte.

'ASKERLİĞİN KISALMASI PROJESİ BİZE AİTTİ'

Bugünlerde konuşuluyor, askerlik kısalacakmış. O proje kime aitti, CHP'ye aitti. O zaman Erdoğan 'Siz askerliği kısaltacaksınız ama askere kim gidecek' diyordu. Anladık senin çocukların askere gitmez ama biz gideriz merak etme.

Suriye'de siviller ölüyor ve bugün yaşanan tablonun sorumlulardan birisi de Recep Tayyip Erdoğan. Bir apartmanda yangın çıkarsa siz yangını söndürmek yerine benzin dökerseniz olacağı budur. Suriye'nin bugünkü halinin sebebi Erdoğan'dır ve onun çapsız Dışişleri Bakanı'dır. Koskoca Türkiye birilerinin oyuncağı olmuş durumda. Sana soruyorum Recep Tayyip Erdoğan, bir gün para verdiğin silah verdiğin insanlar gelir senin karşına dikilir.

'ESAD GİDECEK DİYOR...'

Egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronu haline geldik. Akçakale'de bir polisimiz şehit oldu hesap veren var mı? Kimyasal silah kullanıldı deniyor? Açıklama geldi Kimyasal silahı muhalifler kullandı diye. Öyle bir noktaya geldi ki Allah'ın yardımıyla Esad gidecek diyor. Onun sözleri sonrası İsrail jetleri Suriye'yi bombaladı. Senden hiç vicdan yok mu? İsrail'in jetleri kalkıyor Suriye'deki müslümanları bombalıyor ve Recep Tayyip Erdoğan da bunu Allah'ın takdiri olarak millete sunuyor.

'SÖZÜNÜN ERİYSEN GİT BAKALIM'

Gazze'ye gideceğim diyordu, önce talimat geldi sonra gidersin dedile başüstüne dediler. Bizim Başbakan'a böyle bir üslup kullanılmasını da eleştiren benim. Siz ne zaman uygun görürseniz o zaman gideceğim. Ben Gazze'ye Türk donanması eşliğinde gemiyle Gazze'ye gideceğim diyordu. Sözünün arkasında duran ersen bin donanmaya git bakalım Gazze'ye. Yalancıdan Başbakan olmaz.

'AKP'NİN MASKESİNİ İNDİRMEK İÇİN O KOMİSYONA GİRDİK'

Bütün gelişmeleri yakından izliyoruz; Trakya'da da Ege'de de varız. Ekonomiyi de dış politikayı da izliyoruz.

Anayasa konusunda seçim meydanlarında şu sözü verdik; CHP iktidar olduğunda özgürlükçü, kadın erkek eşitliğini savunan bir anayasa için size söz veriyoruz dedik: Anayasa uzlaşma komisyonuna 3 arkadaşımızı verdik. Masaya otururken dedik ki buradan yüzde 100 anlaşma sağlanmayan madde komisyona gitmeyecek dedik. Yapılan görüşmelerde bize çok eleştiri geldi. Siz AKP ile neden komisyonda masaya oturdunuz. Bizim sözümüz vardı. Çağdaş bir anayasa ve AKP'nin maskesini indirmek için o komisyona girdik. Temel haklar ve özgürlükler konusunda etnik kökeni cinsiyeti ve cinsel yönelimi olmaksızın bütün yurttaşlar eşittir dedik.

'VİCDANI OLMAYANLARA SESLENMİYORUZ'

Anayasa konusunda en son eleştireceğiniz parti CHP'dir. Eşitliği demokrasiyi her ortamda savunan parti CHP'dir. Vicdanı olmayanlara seslenmiyoruz... Bir cinsiyetin üstünlüğüne dayanan uygulamaları ve hukuk kurallarını ortadan kaldırmak devletin görevidir. Buradan bütün kadınlara sesleniyorum, sizi ikinci sınıf gören AKP'dir.

Özel yaşamın gizliliği ve aile yaşamının gizliliği.. AKP bizim tam tersimizi söylüyor..

'TÜRK SÖZCÜĞÜNDEN DE RAHATSIZ'

Düşünce özgürlüğü konusunda çağdaş önerilerimizi sunduk. AKP karşı çıktı. Ne diyorlardı biz demokratik bir anayasa yapacağız da şu CHP engel oluyor. Her gittikleri yerde CHP'yi bahane ediyorlar. Şimdi maskeleri düştü konuşamıyorlar. Demokrasiden ve özgürlükten yana bir parti var CHP'dir.

Türk sözcüğünden de rahatsız. Tek bir CHP'li kalana kadar bu sözü Anayasa'dan çıkartamazsın.

Sen hangi ülkenin Başbakanısın? Çıkıp ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyım diyemiyorsun.

Vali var adam ben hükümetin Valisiyim diyor. Daha devlet kavramını içselleştirememiş. Senin bindiğin o arabada Türkiye Cumhuriyeti bayrağı var.

'SİZE BEN SENDİKACI DEMEM'

Hak-İş'i gördünüz mü? Polis kontrolünde göbek attılar, size sendikacı demem. Gerdan kırararak poz veriyorlar. Senin arkadaşların jop yiyor gaz yiyor sen polis izin vermiş göbek atıyorsun. Sen 1 Mayıs'ın ne olduğunu bilmezsin. O meydanda ne olduğunu bilmezsin. Siyasal partiler demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarıdır.

'KADINLARI SİYASETTEN ALIKOYAN AKP'DİR'

Her siyasi partiye devletin destek vermesi lazım. Yüzde 3'ün üstünde oy alan herkese devlet para versin dedik ama AKP engel oldu. Yine aynı maddede Siyasi Partiler'in özgürlüğüyle ilgili maddede cinsiyet eşitsizliğin ortadan kaldırılması için öneriler sunduk. Öneren kim CHP karşı çıkan AKP. Bütün kadınlara sesleniyorum; sizi siyasetten alıkoyan AKP'ye ders vermek sizin göreviniz.

Kefenlerinin cebi olsa oraya para doldurup öbür dünyaya götürecekler. Sendika hakkını sonuna kadar savunduk.

Güvenlik kuvvetleri hariç herkes sendika kurabilirler dedik. Onlar karşı çıktı.

'O LİBERALLERE SESLENİYORUM'

Bunu ilk kez söylüyorum: Bu ülkenin aydınlarına sesleniyorum; sabah akşam CHP'yi eleştirerek sözde demokrasiye katkı yaptığını sanan liberallere sesleniyorum; bizim söylemlerimizi duydunuz mu duymadıysanız duyun sonra CHP'yi eleştirin. Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Anayasanın ilk 3 maddesi bizim kırmızı çizgimizdir. Pek çok ülkenin anayasasında değiştirilmesi dahi teklif edilmeyecek maddeler var. Türk sözcüğünü CHP oldukça Anayasa'dan kimse kaldıramaz. Atatürk'ün önder ve kurucu rolü Anayasa'nın başlangıç bölümünde olacak onu oradan kimse kaldıramaz. Defalarca Recep Tayyip Erdoğan niye konuşmuyorsunuz diye sordum? Niye konuşmuyorsun? Nereden öğreniyoruz AKP'nin Kandil sözcüsünden öğreniyoruz. Bülent Arınç hükümetin sözcüsü ama bir de bunların Kandil sözcüsü var. Murat Karayılan'ın söyledikleri doğru mu değil mi? Ben dayattım o da silahların gölgesinde kabul etti daha ne desin? Sen esirsin ne söylediğini bilmiyorsun ve onun için konuşmuyorsun? Ben sana daha yolun başında halkına hesap veremeyeceğin angajmanlara imza atma dedik gittin attın. 76 milyon gerçekleri Kandil'den öğreniyor. 17 yaşındaki çocuğa gücün yeter asarsın kesersin, terör örgütüne gelince konuşmazsın ama kusura bakma biz böyle bir adam Başbakan demeyiz. Sen bu ülkeye layık değilsin. Sen bu ülkeyi dünyaya rezil ettin. Polis devleti kuruyorsun senin gücün 17 yaşındaki kız çocuğuna yeter ama senin güçün hiç bir CHP'liye yetmez. Biz bu ülkenin özgürlüğü için bedel ödemiş bir partiyiz. Topunla gel tüfeğinle gel gelmezsen namertsin.

Hepimize büyük görevler düşüyor. 24 saatin bize az gelmesi gerekli. Medyayı satın alarak CHP'yi susturacaklarını zannediyorlar. Biz bu ülkenin bağımsızlığı için sabah akşam mücadele edeceğiz.

'KARAYILAN'IN SÖYLEDİKLERİ DOĞRU MU? DEĞİL Mİ?'

Biliyorsunuz bir süreç yaşanıyor. Peki Başbakan ve AKP’liler bu süreçle ilgili neden hiç konuşmuyor? Süreçle ilgili gerçekleri kimden öğreniyoruz. AKP’nin Kandil sözcüsünden öğreniyoruz.

Bülent Arınç hükümetin sözcüsü ama bunların bir de Kandil’de sözcüleri var. Tayyip Erdoğan sana soruyorum Murat Karayıl’ın söyledikleri doğru mu değil mi? Bir ülkenin Başbakan’ı terör örgütünün esiri durumuna düşemez.

 
Ben sana yolun başında “halkına hesabını veremeyeceğin angajmanların altına imza atma dedim. Korktun imzaladın. Bu utancın sorunlusu kim? Recep Tayyip Erdoğan.

17 yaşındaki çocuğa gücün yeter. Polisini gönderirsin. Terör örgütüne gelince sesin soluğun çıkmaz. Kusura bakmayın ama biz böyle adama Başbakan demeyiz. Sen bu ülkeye layık değilsin.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER