CAMİLER VE DİN ADAMLARI HAFTASI

1-7 Ekim tarihleri 1986 yılından beri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır.

CAMİLER VE DİN ADAMLARI HAFTASI
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Duyurusu
 
CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI 
 
1-7 Ekim tarihleri 1986 yılından beri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl açılış programı 01 Ekim 2013 Salı günüsaat 10.00'da İstanbul ili Fatih ilçesi Süleymaniye Camii avlusunda yapılacaktır.
 
2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Cami - Kadın ve Aile”konusu merkezealınarak İslam dininin kadınlara tanıdığı kolaylıklar, Kur'an'da ve hadislerde kadınların yeri ve saygınlığı, Hz. Peygamber'in kadın ve aileye bakışı ve örnekliği gibi konularda toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Hafta münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerde “Cami - Kadın ve Aile” konusuna ağırlık verilmesi, camilerde kadınlara ait mekânların iyileştirilmesi aile fertlerinin ve özellikle kadınlarında cemaate katılımının sağlanması amacıyla düzenlemeler yapılması hedeflenmektedir.
 
İslam, hayatın merkezine camiyi yerleştirmiş ve cami merkezli bir medeniyetin oluşturulmasını amaçlamıştır. İslam tarihi boyunca yerleşim yerlerinin kimliğinin oluşmasında önemli bir yeri olancamilerimiz, sosyal hayatın kalbinin attığı birer ilim, irfan ve kültür merkezi olmuştur. Din, tarih, gelenek, edep, saygı, sevgi ve kardeşliği öğrendiğimiz camiler aynı zamanda ibadet, bilgi, birlik ve kardeşlik mekânlarıdır. Kutsal mabetlerimizde birbirinden kıymetli bu değerlerin hayata geçirilmesinde ise gönüllülük merkezli hizmet anlayışının, fedakârlığın, bilgi ve birikimin, hikmet yüklü eğitim ve öğretiminkatkısı inkâr edilemez. Din nasıl insanın yaratılışından itibaren varsa ve sosyal bir ihtiyaçsa, dinihayatımızın bir bölümünün tatbik sahası olan camiler de bir ihtiyaçtır. Aynı zamanda camiler sosyal ve toplumsal hayatımızı ve hatta yaşayışımızı yönlendiren kutsal mekânlardır.
 
Başkanlığımız, camilerimizin fizikî imkânlarının iyileştirilmesi çalışmalarının yanı sıra, görevlilerimizinmesleki yeterliklerinin artırılması, görevlerini özgüven ve sorumluluk bilinciyle yapmalarını önemsemekte ve bu yönde çalışmalarına devam etmektedir.
 
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen etkinliklerde, camilerin dini ve sosyal hayatımızdaki yeri ve önemini anlatarak cami merkezli bir hayat anlayışına katkı sağlamak, hafta münasebetiyle camilerin vatandaş, soydaş ve dindaşlarımız arasında birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak, Hafta münasebetiyle din görevlilerimizin mesleki gelişimlerini temin etmek amacıyla Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma, Hafızlık, Hutbe ve Şiir Yazma yarışmaları düzenlemek,haftanın anlam ve önemine özgü sesli, görüntülü ve yazılı materyaller hazırlamak ve dağıtmak, toplumun her kesiminde cami bilincini artırmak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak etkili ve kuşatıcı programlar düzenleyerek haftanın kamuoyuna mal olması hedeflenmektedir.
Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER