ÇALIŞAN ANNEYE KREŞ YARDIMI GELİYOR !

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan Kadın çalıştığında ya da iş arıyorsa, İş-Kur kursuna devam ediyorsa belirli bir miktar, bir kuruma kreşe bırakma ya da bakıcısının sertifikalı olması şartıyla kadına maddi destek, planlarımız dahilinde.

ÇALIŞAN ANNEYE KREŞ YARDIMI GELİYOR !

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan: Çocuk başına ödeme yapıyoruz
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, ilköğretimdeki çocuklarını okula gönderen ailelere devlet tarafından çocuk başına para ödendiğini anımsatarak, bunu, okul öncesine de uygulamak için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, ilköğretimdeki çocuklarını okula gönderen ailelere devlet tarafından çocuk başına para ödendiğini anımsatarak, bunu, okul öncesine de uygulamak için çalışma yaptıklarını bildirdi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül başkanlığında toplanan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, kadın kooperatiflerindeki sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldı.

Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, gelişmiş ülkelerin, kadınların ekonomide söz ve iş sahibi olduğu için ekonomilerinin de geliştiğini ifade etti.

Sistemde yaşanan sorunları detaylı şekilde analiz ettiklerini belirten Asan, kadının iş hayatına katılımını engelleyen en büyük problemlerden birinin çocuk bakımı olduğunu kaydetti.

Asan, Dünya Bankası ile bir proje çalışması içinde olduklarını, çocuk bakım destek modeli ortaya koyma çabasıyla bir çok radikal karar verdiklerini vurguladı. İlköğretimde çocuklarını okula gönderen ailelere devlet tarafından çocuk başına para ödendiğini anımsatan Asan, okul öncesini de şartlı nakil transferi kapsamına almak için çalışma yaptıklarını açıkladı.

Çocuk bakım desteğini kadına vermek istediklerini ifade eden Aşkın Asan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir kaç şekilde olacak, bunun çalışmaları devam ediyor, bazı şartlar belirledik. Kadın çalıştığında ya da iş arıyorsa, İş-Kur kursuna devam ediyorsa belirli bir miktar, bir kuruma kreşe bırakma ya da bakıcısının sertifikalı olması şartıyla kadına maddi destek, planlarımız dahilinde.

Ayrıca, kreşlerin daha ucuz, kolay, erişebilir hale nasıl getirebilirizin de çalışmasını yaptık. Türkiye'de bu hizmet çok pahalı. Asgari ücret alan bir kadın, kreşe çocuğunu bırakacaksa aldığı ücretin hemen hepsi kreşe gidebiliyor. Sistemi de inceleyelim, hangi düzenlemeler yapılabilir, kreşi, çocuk bakım hizmetlerini daha ucuz yapabilirizin de çalışmasını tamamladık. Yaptığımız analizlerde anne kreşe 300 lira verdiğinde, çocuğun hizmeti karşılanmakta. Türkiye'de et fiyatları gibi bir şey; başka ülkelerde ucuz, bizde çok pahalı. Çocuk bakım hizmeti nedense çok pahalı.''

Asan, kadın kooperatiflerini sadece tarımda değil, çocuk bakım hizmeti verebilecek şekilde yapılandırılıp, bu sorunlarını giderebilmeleri halinde bu alanda çok büyük başarı sağlayabileceklerini belirtti.

Asan, anne, çocuk destek merkezi adı altında yeni bir çalışmayı devreye soktuklarını dile getirdi.

Kooperatifçilik Genel Müdürü İsmail Kalander de Türkiye'de kadın kooperatifçiliğinin durumu, sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin bir sunum yaptı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
 SEVİL AKÇAY
SEVİL AKÇAY - 12 yıl Önce

Bu habere çok svindim,inşallah gerçekten orta gelirlinin yararlanacağı bişey olur.ben de çocuğumu komşuma baktırdım ama ne kadar faydalı oldu tartışılır.Kreşler servisyle beraber çok pahalı.Şimdi oğlum okula başlayacak.Okudan gelince yine komşuma baktırmak durumdaydım.Bu yasa kaç yaşı kapsayacak acaba.okuldan gelince kreşe gidebilirmi?Benimgibi özel sektörde çalışan anneler eve 19:30 dan önce gelemezler.o saate kadar çocuğumu güvenle bırakacağım okul kreşleri olsa.inşallaholur biz de 2 ve 3.çocuğu yapabiliriz,gözümüz arkada kalmaz.

hüsran
hüsran - 12 yıl Önce

neden çalışan neden memurların çocuğu biz işçiler ve ev hanımları devletin üvey evlatlarımıyız kahretsin yaaa hep böyle oluyo 2 sınıf muamelesi

ümran gök
ümran gök - 12 yıl Önce

gerçekten çıkmaza girdim ilk okula giden kızıma ona koyup işe geliyırum ama okullar açılacak büyügü okula gidicek küçügüne yapıcagım bilmiyorum çıkmaza girdim şimdiden rüyama giriyor neyaparım.bu haberi duydum çok sevindim keşke hemen olsa şünki aldıgım maaşı kıreşe vermek zorundayım

neşe severmeşe
neşe severmeşe - 10 yıl Önce

300 tl ye kreş nerde ufak atın biraz

SIRADAKİ HABER