BAŞBAKAN'DAN ARINÇ'LA İLGİLİ ÜSTÜ KAPALI AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuştu. Erdoğan grup toplantısına katılmayan Bülent Arınç ile ilgili yaşananlara üstü kapalı yanıt verdi. Başbakan, 'AK parti içinde hiç bir arkadaşım partinin çatırdamasını bekleyen hiç kimseye fırsat vermeyecektir.' diye konuştu...

BAŞBAKAN'DAN ARINÇ'LA İLGİLİ ÜSTÜ KAPALI AÇIKLAMA
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuştu.
Erdoğan grup toplantısına katılmayan Bülent Arınç ile ilgili yaşananlara üstü kapalı yanıt verdi. Başbakan, 'AK parti içinde hiç bir arkadaşım partinin çatırdamasını bekleyen hiç kimseye fırsat vermeyecektir.' diye konuştu... 
 
Arınç neden yoktu? İşte cevabı... 
 
İşte o konuşmadan satır başları
 
Filipinler halkına başsağlığı diliyorum ve Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu iletiyorum.
 
Düzce depreminde hayatını kaybeden vatandaşarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.
 
Değerli arkadaşımız Savaş Ay ruhunu hakka teslim etti. Belediye başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalıştığımız Ay'a Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.
 
'YEZİDLER HÜSEYİNLERİ KATLEDİYOR'
 
Kerbala'nın bir ayrışmanın aracı olamayacağını yıllardır ifade ediyoruz.
 
Kerbela'dan ders çıkarılması gerekirken her gün ayrı bir Kerbela yaşanıyor.
 
Bugün dünyanın herhangi bir yerinde kendisini Müslüman olarak tanımlayan bir şahıs, üzerine bombaları sarıyor, gidiyor camide, bir kutsal mekanda bu bombaları patlatıyor. Böyle bir gaddarlığın sünniliği, şiiliği islamlıkla alakası yoktur ve olamaz. Kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Çağın Yezidleri çağın Hüseyinlerini katlediyor.
 
'O ZAMAN NE SÜNNİ VARDI NE DE Şİİ'
 
Hz. Hüseyin kutupyıldızıydı. Bütün varlığı sadece Müslümandı. o zaman ne şii vardu ne sünni 
 
Güç savaşlarında şehit olan kardeşlerimiz için Kerbela şehitlerimiz gibi acı duyuyoruz.
 
Nasıl Mevlana ismi silindiğinde bu topraklardan geriye bir şey kalmazsa, Hacı Bektaş-i adı silindiğinde de bu topraklardna geriye bir şey kalmaz. 
 
'BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR'
 
Hüzünleri kederleri birlikte yaşadık. Yakın tarihte yaşanmış Dersim, Çorum, Kahramanmaraş, Gazi mahallesi gibi acı hadiseler bizim bin yıllık kardeşlerimizi bozamaz. Yezidin izindeki nifak odakları bizim aramızı açamaz. Bir takım kanlı terör örgütlerinin kışkırtmaları bizim kardeşliğimizi sarsamaz. Biz aracılarla konuşmayacağız. Biz yüz yüze konuşacağız. Var olan her meseleyi Allah’ın izniyle aşacağız.
 
Ateş bizim ateşimizidr. Bunu söndürecek olan da sadece biziz.
 
11 yıllık süreçte Alevi kardeşlerimizin sorunlarını ele aldık. Sorunları çözmede tam bir kararlılık içinde olduk. Çözüm yollarını belirledik. Uzlaşılan konularda çözümleri uygulamaya koyduk. 
 
'İSTİSMARCILARI ARAMIZA ALMAYALIM'
 
En son Nevşehir’deki üniversitemizin adını Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi yaptık. Güç devşirme peşindeki odakları aramıza almayalım. İstismarcıları aramıza almayalım. Terör örgütlerini, alevileri sadece oy deposu olarak gören siyasetçileri aramıza almayalım.
 
'EKONOMİK KRİZE RAĞMEN...'
 
Emlak konutun uluslararası yatırımcılara tahsis edilen kısmına, toplam 5 milyar liralık talep geldi. Dolar olarak ifade edersek biz 1,3 milyar arz ettik, 2,5milyar dolar talep geldi. Yerli kısmında ise 650 milyon liralık arza 2,4 milyar liralık talep geldi. Türkiye’de bugüne kadar yapılmış, Halk Bank ve Türk Telekom’dan sonra üçüncü en büyük halka arz oldu, dünyadaki ekonomik krize rağmen.
 
'MUHAFAZAKAR VE REFORMCULAR İTTİFAKINA TAM ÜYE OLDUK'
 
Avrupa muhafazakarlar ve reformcular ittifakına üye olduk. Buraya gözlemci üye değili tam üye olduk.
 
AK Parti duruşuyla mevcut siyasi teorilerin kalıplarını aşmış adeta yeniden yazmış çok önemli yenilikler katmış bir partidir. Avrupa'da muhafazakarlar AK Parti'ye üyelik daveti yapıyor.
 
'HİÇ OLMAZSA BUNU MECLİS'TEN GEÇİRELİM DEDİM AMA...'
 
İnanın böyle bir taksimi kurtlara bıraksan onlar bile kabul etmez. Kabul ettik de ne oldu. 60 maddede mutabık kaldıklarını söylüyorlar. Ben ne dedim 'Gelin 48 maddede mutabık kalındı hiç olmazsa bunu Meclis'ten geçirelim, yine çalışmalara devam edelim.' Dediler ki 'olmaz.' 
 
Ana muhalefetin genel başkanı '60 maddede uyum var, Meclis'ten çıkarabiliriz.' Dedi mi bunu. Dedi. MHP 'benim kapım kapalı' diyor. Zaten hiç bir zaman açık olmadı ki. Arkadaşlarımız görüştüler. Cevap şu; 4 siyasi parti eğer ittifak edersek ancak bu görüşmeyi yapabiliriz. 
 
'AK PARTİ BU ÇINARIN KOLLARINDAN BİRİDİR'
 
Şu anda Avrupa’da muhafazakarlarda demokratlarda AK Parti’yi kendilerine yakın buluyorlar. Ayrıca sosyal demokratlarda, AK Parti’ye üyelik daveti yapıyorlar. Bu AK Parti’nin şekilsiz, sınırları belli olmayan bir yapı olduğu anlamına gelmez. AK Parti kökü mazide olan, ta büyük Selçuklu’ya Osmanlı’ya kadar dayanan, cumhuriyet ile beraber yükselen bir davanın çınarın kollarından biridir. AK Parti ilkeleri olan, sınırları olan, kırmızı çizgileri olan bir partidir. AK Parti ecdadından miras devraldığı bu medeniyeti geleceğe taşıyan bir partidir. 
 
Hükümet okul yapsın, konut yapsın, hızlı tren hatları inşa etsin, en son Marmaray gibi projeler yapsın. Enflasyonla işsizlikle mücadele etsin. Saadet zincirine dönüşen ekonomik sisteme neşter atmasın dediler. 
 
Yani diyelim ki 550 kişilik parlamentoda, 27-28 kişi böyle bir değişikliğine evet demezse biz anayasa değişikliği yapmayacak mıyız? Biz 26 maddelik teklifi kendi grubumuzla, millete gittik millet de yüzde 58 ile evet dedi.
 
SARIGÜL ELEŞTİRİSİ
 
Bir taraftan yolsuzluk dosyasıyla ihraç edeceksin, sonra da cankurtaran simidi gibi ona yapışacaksın. Böyle bir mantık olur mu? Olur. Bu muhalefet partisinin içinde bu var. Genlerinde bu var. Biz dava ortaklığı yapmış birbirine kardeşçe kenetlenmiş bir kadroyuz. Her kademedeki arkadaşım millete hizmet için bu makamlara geldik. 
 
'PARTİ İÇİNDE YANLIŞ ANLAMALAR OLABİLİR'
 
AK parti içinde hiç bir arkadaşım partinin çatırdamasını bekleyen hiç kimseye fırsat vermeyecektir. Biz dava ortaklığı yağmış kader ortaklığı birbirine kenetlenmiş bir partiyiz. Parti içinde yanlış anlamalar olabilir. Biz dava arkadaşı olarak meselelerizimi aramızda konuşur, kardeşlik hukuku çerçevesinde kendimiz çözeriz. Pusu da bekleyenlere, ellerini ovuşturanlara fırsat vermeyiz.
 
Her bir arkadaşımın bu mesuliyetle hareket edeceğine, düşmanı sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum’
Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER