BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ TAKSİM VE 1 MAYIS AÇIKLAMASI

Taksim'de kutlamalara izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, 'Avrupa ve Anadolu yakasında iki yeni miting alanı inşaa ediyoruz' dedi

BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ TAKSİM  VE 1 MAYIS AÇIKLAMASI

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, "21,5 milyon oy almış parti olarak toplantılarımızı Kazlıçeşme'de yapıyoruz. Siz neden kutlamalarınızı Kazlıçeşme'de yapmıyorsunuz" dedi.

 

Taksim'de kutlamalara izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, 'Avrupa ve Anadolu yakasında iki yeni miting alanı inşaa ediyoruz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte o konuşma:

Aile Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan edepsiz saldırıyı şiddetle kınıyorum. CHP her insan hakları kadın hakları dediğinde edepsizce konuşan o vekili kendilerine hatırlatmam.

'EDEPSİZİ MECLİS'E GETİRENDEN DE BAŞBAKAN OLMAZ'

Sadece yalancıdan değil edepsizi Meclis çatısı altına getirenden de Başbakan olmaz. Kadınlara saldıracak kadar aklını kaybetmiş birini Meclis'e taşıyacak adamdan da Başbakan olmaz.

CHP samimi bir özür gelmedi.

'İKİ YENİ MİTİNG ALANI İNŞAA EDİYORUZ

Bazı çevreler ve sendikalar gerilimi tırmandırmak, 1 Mayıs'ı gerilim ve çatışma haline getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sendika genel başkanlarıyla bir araya geldik. KESK vardı DİSK vardı TTB vardı. Dün talepleri vardı kendilerine randevu verdim. Burada yapılacak bir törende provokatif bir olayda bırakın siz 20 kişiyi 30 kişiyi, 1 kişinin ölümüne dayanabilir misiniz? Bunun faturası kime gelecek.

'1 MAYIS KUTLAMALARININ ÖNÜNÜ BİZ AÇTIK'

Biz işçi kardeşlerimiz emekçi memur kardeşlerimiz bu ülkede 1 Mayıs'ı kutlayamazken bunun önünü açan iktidar biz olduk. O günü de tatil ilan ettik. Rahatlıkla bu kutlamalar yapılsın diye. Sizden bir ricada bulunuyoruz. 21 milyon oya sahip bir parti olarak bu tür törenlerimizi Kazlıçeşme'de yapıyoruz da siz niye yapmıyorsunuz? Avrupa ve Anadolu yakasında iki yeni miting alanı inşaa ediyoruz.

'İLLA TAKSİM DERSENİZ...'

30 yıl bu ülkede 1 Mayıs törenleri yapılamazken illa Taksim demeniz bunu Ak Parti'ye karşı yapıyoruz anlamına geliyor. Temenni ederim ki söylediklerimizde bir netice almış oluruz. Biz orada İçişleri Bakanlığımız emniyetimizle her türlü tedbiri alacağız ve alana böyle bir girişe müsaade etmeyeceğiz. Sendikalardan inatlaşma değil anlayış bekliyorum. Türkiye'de huzurun kalıcı barış havasına girdiği şu günlerde sendikaların huzura daha fazla katkı sunmasını bekliyorum.

ESNAFA MÜJDE VERECEĞİM

CHP Genel Başkanı da burada gerilim kokusu var deyip bu işlere hiç girmesin. Bugün öğleden sonra esnafımızla bir araya gelecek ve ona da müjde vereceğiz.

'İŞÇİ PARTİSİ'NİN GENEL BAŞKANINI MI ÖZLEDİN'

MHP İşçi partisiyle ittifakımız yok diyemiyor. İşçi partisinin genel başkanını çok mu özledin sayın Bahçeli gidip onu da ziyaret edersin. Gidip fotoğraf mı çektireceksin. Artık photoshop çok gelişti kendini fotoğrafa monte edersin. İşçi Partisi'nin genel başkanını savunmak sana mı kaldı. Biz bu tahriklere gelmeyiz ve bu ittifaklar karşısında asla ger adım atmayız. Bu hassas kimin kiminle iş birliği yaptığını ibretle izliyoruz.
 
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
BAYRAM TÜTEN
BAYRAM TÜTEN - 11 yıl Önce

YARINA KALMADAN BİLE AKSİYMİŞSİN BAŞBAKAMIMIZ

SIRADAKİ HABER