BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ÇEKİLME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Başbakan Tayyip Erdoğan, temaslarını sürdürdüğü Kırgızistan'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ÇEKİLME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
'Yazılı emirle çekilme' iddiasını değerlendiren Erdoğan şunları söyledi: "-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır." Çekilme sürecinde askerin nasıl bir tutum izleyeceğinin yazılı talimatla belirleneceği iddia edilmişti.

Çözüm süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, "Süreç gayet iyi işliyor ama zaman vermek mümkün değildir. Bu çözüm sürecine Türkiye'de tüm kesimler, medya, akademisyenler, sendikacılar gayret gösteriyor. Kan akmasın diyoruz, bunun için de sorumluluk makamında olan bir yönetim olarak her şeye rağmen bunu başarmanın gayreti içinde olacağız" dedi.


'SİLİVRİ’DE YAŞANANLAR MAHKEMEYİ BASMA EYLEMİYDİ'

Erdoğan çözüm süreci ile ilgili gelen bir soru üzerine de “Süreç gayet iyi işliyor ama süreçle ilgili zaman vermek mümkün değil” dedi.

Silivri’deki duruşma öncesi yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine ise Erdoğan, “Silivri’de yaşananlar mahkemeyi basma eylemiydi” diye konuştu. Olayların Türkiye’ye yakışır şeyler olmadığını söyleyen Erdoğan, “CHP’nin çatışmacı kültürü bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER