BAKANDAN ÖĞRETMENLERE GÖZDAĞI! HOŞ KARŞILAMAM

SBS yarın yapılıyor. Sendikalar boykot konusunda ne yapacaklarını açıkladı

BAKANDAN ÖĞRETMENLERE GÖZDAĞI! HOŞ KARŞILAMAM

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için yarın düzenlelecek SBS'ye 1 milyon 98 bin 243 öğrenci girecek. Sınavda bakan ve öğretmenler arasında boykot gerilimi var!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin SBS'ye girmeyeceği iddialarına ilişkin, “Bu hafta sonunda eğer böyle bir uygulama olursa bunu anlamakta zorlanacağımı ifade etmek istiyorum” dedi.

GREVİ ANLAYIŞLA KARŞILADIK AMA
Dinçer şöyle devam etti: , “Memur maaşlarıyla ilgili hükümetle yapılan görüşmeler esnasında öğretmenlerimiz seslerini duyurabilmek için 1 günlük bir grev yapmışlardı. Bunun hukuki boyutu tartışılabilir olmasına rağmen, biz bunu çok anlayışla karşılamış bununla ilgili idari bir işlem yapmayacağımızı ifade etmiştim. Ancak bu hafta sonunda eğer böyle bir uygulama olursa bunu anlamakta zorlanacağımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Dinçer, SBS'nin çocukların geleceğinde önemli etki yaratacak bir konu olduğuna işaret ederek, “Bu konuda çocukların desteklenmesi ve onların motivasyon ve morallerini bozacak herhangi bir problemle karşılaşmadan yapılması bizim için önemlidir. Buna ihtimal vermiyorum ama öğretmenlerin böyle bir tepki göstermeleri durumunda bu hafta sonu, hem benim tarafımdan hem toplum tarafından hoş karşılanmayacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

 
BOYKOT İÇİN ORTAK KARAR YOK
Eğitim sendikaları ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yarın yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Pazar günü 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için boykot kararı almadıklarını açıkladı.  İşte sendikaların açıklamaları:
 
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız: “Sınavlara katılmama konusunda aldığımız örgütsel bir karar yok. Boykotun demokratik olduğu kanısındayız; ancak oluşabilecek mağduriyetler açısından böyle bir kararımız yok.”
 
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: “Boykot kararı için başta Tokat, Erzurum, Kahramanmaraş ve Diyarbakır olmak üzere birçok ilden yoğun talep geldi. Boykotu destekliyoruz. Ancak sendika olarak böyle bir karar almadık. Öğretmenlere başka yol bırakılmamıştır. Yaptığımız iş bırakma eylemi Hükümet’in umrunda olmadı. Öğretmenlere başka yol bırakılmamıştır. Bu bir patlamadır. Öğretmenlerin yanında olunduğu hissettirilmez, gerekli tedbirler alınmazsa bu tip eylemler devam eder.”
 
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer: Haklılığımızı, başkalarını mağdur ederek anlatmayı doğru bulmuyoruz. MEB’in uygulamaları öğretmenleri boykotu bile düşündürecek hale getirdi. Bu durum, bize öğretmenlerin içinde bulundukları psikolojiyi gösteriyor.


YARIN 09.30'DA ORADA OLUN

-Öğrencilerin yarın en geç saat 9.30'da sınav binası önünde olmaları  gerekiyor MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Tüncel, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınav için bütün güvenlik önlemlerini
 aldık. Çünkü biliyoruz ki bu sınav, çocuklarımızın hayatında önemli bir  dönemeç. Bu sınavın adil bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Hiçbir öğrencimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş  belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport getirmeyi unutmamalı” dedi.
Sınav soru ve cevaplarının yarın saat 13.45'de kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Tüncel, soruların “www.meb.gov.tr” adresinde yayımlanacağını bildirdi.  Tüncel, sonuçların 12 Temmuz 2012 tarihinde açıklanacağını belirterek, “Bu konuda yeni bir değerlendirme olursa bu tarih öne de çekilebilir, geriye de çekilebilir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER