BAHÇELİ'YE ŞOK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki fezleke Adalet Bakanlığı tarafından Meclis'e gönderildi.

BAHÇELİ'YE ŞOK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki fezleke Adalet Bakanlığı tarafından Meclis'e gönderildi.

BAHÇELİ'NİN İLK DOSYASI!

Devlet Bahçeli'nin 2011 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında düzenlenen fezleke Adalet Bakanlığı tarafından Meclis'e gönderildi. Meclis'e gönderilen fezleke ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dokunulmazlığının kaldırılması istenecek.

Meclis'te fezleke dosyası bulunmayan tek lider olarak Bahçeli yer alıyordu. Ancak bu dosya ile Bahçeli'nin de ilk kez bir dosyası Meclis'e geldi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, 8 Mayıs 2011 Zeytinburnu’nda yaptığı konuşmayla ilgili hazırlanan fezlekenin, TBMM Başkanlığı’na ulaştığını bildirdi. Vural, ”AK Parti, PKK ve BDP milli devlete, Cumhuriyet’e karşı savaş açtılar” ifadesini kullandı.

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, önceki gün, PKK’nın siyasi uzantılarıyla birlikte Öcalan’ın iradesinin TBMM’ye dayatıldığını ve komisyon kurulmasına karar verildiğini öne sürdü. AK Parti’nin, ”PKK’nın TBMM’nin tarafı ve kendisinin koalisyon ortağı olduğunu tescil ettirdiğini” savunan Vural, ”Tarihin hiçbir noktasında TBMM bir terör örgütünün muhatabı olmamıştır. Oslo ve Kandil tutanakları TBMM’de meşrulaştırılmak istenmektedir” dedi. Hukuk devletinin ayaklar altına alındığını dile getiren Vural, ”AKP ile PKK’nın nasıl uzlaştığı ortaya koyulmuştur. AKP ile PKK koalisyon kurmuştur. Bu, AKP’ye oy veren insanlarımızın iradelerini ayaklar altına almak demektir. Gün gelecek bu imzayı atanların iradesi de ayaklar altını alınacaktır. Dün kurulan komisyon PKK’nın istediği hakikatleri araştırma komisyonudur” ifadelerini kullandı.

GÖZÜNE Mİ BATIYORDU TC?


AK Parti, PKK ve BDP’nin milli devlete, Cumhuriyet’e savaş açtıklarını öne süren Vural, ”Utanmadan, sıkılmadan T.C ibareleri kaldırılıyor. Çünkü PKK ’TC’ diye devleti suçluyor. Ne oldu, gözüne mi batıyordu? Türkiye Cumhuriyeti’ni Ankara’ya sıkıştırmak istiyorlar. Adım adım KCK yapılanmasını meşrulaştırmak amacıyla T.C ibareleri silinmektedir” diye konuştu.

NE ENTERESAN

Başbakan Erdoğan’ın ”MHP korkusu olduğunu” savunan Vural, "Bahçeli’ye saldırmasının altında yatan temel sebep MHP korkusu, Türk milletinin korkusu. Türklüğü ayaklar altına alacaksın, seni kuzu gibi meletirler. Bu millete ’Türk’ dedirttireceğiz sana" dedi.
Devlet Bahçeli ile ilgili bir fezlekenin TBMM Başkanlığı’na ulaştığını bildiren Vural, ”Ne enteresandır, Genel Başkanımız hakkında hemen bir fezleke düzenlenmiş, iftira etmekle ilgili. 8 Mayıs 2011’de İstanbul Zeytinburnu Abdi İpekçi Salonu’nda, kasetlerle ilgili İbrahim Faruk Bayındır adlı kişinin sahip olduğu internet sitelerinden pazarlanması, yayılması üzerine yaptığı konuşmayla ilgili, şikayette bulunulmuş, 2013’te de fezleke geliyor” dedi.
"Topumuz hakkında gönderilse ne olacak” ifadesini kullanan Vural, ”Yargıyı, baskının ve tehdidin aracı olarak kullanan ve yürütmenin iradesiyle yargının yönlendirildiği bir devlette, yargının bağımsız olduğunu ifade etmek mümkün değildir” diye konuştu.

Hiçbir baskı ve tehdide boyun eğmeyeceklerini belirten Vural, ”Evren Paşa sökmedi de Recep paşa mı sen mi... Kendini ne zannediyorsun? Biraz yürek, ciğer, mertlik varsa, sen suç duyurusunu yap, imzanı at, gel seninle mahkemede hesaplaşalım” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER