100 YIL ÖNCE BALKANLAR DA DÜŞTÜĞÜMÜZ DURUMDAN İBRET ALMALIYIZ

'' Gönül Dostları '' İstanbul Akgün Otelde, Kahvaltılı toplantıda buluştu

100 YIL ÖNCE BALKANLAR DA DÜŞTÜĞÜMÜZ DURUMDAN İBRET ALMALIYIZ
  2004 yılından bu yana, her ayın ilk Pazar günü, kahvaltıda bir araya gelen '' Gönül Dostları '' çeşitli meslek mensuplarından oluşan bir sohbet platformu. Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Enver DEMİR in de mensubu olduğu, Koordinatörlüğünü ve Sözcülüğünü de yaptığı platformda değişik Sosyal Kesimlerden katılımcılar bulunuyor.
“Gönül Dostları” nın bu Pazar günü İstanbul Akgün Otel’ de yaptığı kahvaltılı toplantının konuğu, Rumeli Balkan Strateji Araştırmaları Merkezi ve Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Av.Özcan PEHLİVANOĞLU oldu.

Özcan PEHLİVANOĞLU,Balkanlarda Türk Varlığı ve Balkan Savaşlarının 100.Yılı konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Balkan Savaşları'nın 100. Yılının Türkiye'de yeteri kadar anılmadığını söyleyen Pehlivanoğlu, "1 milyon 500 bin Türk'ün katledilmesi, bugün kimsenin gündeminde değil' diye konuştu.

Bu savaşlar neticesinde çok büyük insan ve toprak kayıpları yaşandığına işaret eden Pehlivanoğlu, şöyle devam etti:

"Balkan Savaşları'ndan bizim çıkartacağımız çok önemli dersler vardır. Bunlar sadece askeri dersler değil, sosyal, kültürel ve ekonomik dersler mutlaka bugünkü Türk toplumunca çok iyi anlaşılmalıdır. Ama maalesef bu yapılmamıştır, gizlenmiştir, üstü kapatılmıştır."

Pehlivanoğlu, Balkanlar'a Türkler açısından bakıldığında hiçbir şeyin değişmediğini savundu.

Türklerin planlı şekilde asimile edilmeye, yok edilmeye çalışıldığını ve Balkanlar'ı Türklerden arındırma yönelik çalışmalar yapıldığını ileri süren Pehlivanoğlu, "Maalesef bu çalışmalar Türk ve İslam dünyası tarafından yeterince anlaşılmamaktadır. Türk milleti, Balkanlar'daki kardeşlerinin çektiği bu acıyı, zulmü, soykırımı fark etmemektedir" ifadelerini kullandı.
 
Kamudan.com / ÖZEL
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER