Dağıtım bedeli enerji bedelini geçti! CHP'li Arslan: 125 TL daha ucuza elektrik kullanabilirdik

Elektrik tedarikinde yüzde 35 oranında azalan maliyet, vatandaşın faturalarını düşürmek için değil dağıtım şirketlerinin karını artırmak için kullanılıyor. Vatandaş elektrik faturasına baktığında ücretin yüzde 50'sinden fazlasının dağıtım bedeli olduğunu görüyor. Konuya ilişkin konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Bugün 240 kWh tüketim için 353 TL ödemek yerine 228 TL ödüyor olacaktık. Yani 125 TL daha ucuza elektrik kullanacaktık" dedi.

Dağıtım bedeli enerji bedelini geçti! CHP'li Arslan: 125 TL daha ucuza elektrik kullanabilirdik

Elektrik tedarikinde yaklaşık yüzde 35 azalan maliyetin, yurttaşın faturalarını düşürmek için değil dağıtım şirketlerinin kârını artırmak için kullanıldığı belirtildi.

Elektrik piyasasında takas fiyatları 7 ayda megavatsaat başına ortalama 3 bin 400 liradan 2 bin 200 lira kadar geriledi.

Cumhuriyet'in haberine göre, elektrikte vatandaşın ödediği dağıtım bedelinin enerji bedelini geçtiğini aktaran CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, iktidarın vatandaşı değil, şirketleri koruduğunu söyledi.

'125 TL DAHA UCUZA ELEKTRİK KULLANABİLİRDİK'

“Düşen enerji bedeli olduğu gibi zam yapılarak dağıtım bedeline aktarıldı. Bir vatandaşın faturasını incelediğimizde ortaya çıkan acı tablo şöyle: Ödediğimiz dağıtım bedeli, enerji bedelini geçmiş durumda. Faturalarımızın yüzde 58.25’ini dağıtım bedeli, yüzde 32.7’sini enerji bedeli ve yüzde 9.04’ünü KDV ve belediye fonu oluşturmakta. İktidar dağıtım bedeline üç kez zam yapmasaydı bugün 240 kWh tüketim için 353 TL ödemek yerine 228 TL ödüyor olacaktık. Yani 125 TL daha ucuza elektrik kullanacaktık.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER