YENİ ÖĞRENCİ ALAN İMAM HATİPLERİN 9'UNCU SINIF KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK ?

YENİ ÖĞRENCİ ALAN İMAM HATİPLERİN 9'UNCU SINIF KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK ?

YENİ ÖĞRENCİ ALAN İMAM HATİPLERİN 9'UNCU SINIF KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK ?
Aday kayıtları, e-okul modülü üzerinden 13-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

Aday kaydı yapılırken; okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, adres bilgilerini e-okul sisteminden TC kimlik numarası ve ilköğretim öğrenci numarası ile kontrol edecektir.

Kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapılabilecektir.

Adaylar hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacaklardır.

Aday başvurularının belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda; ilköğretim
kurumu son 5 yıllık yıl sonu başarı puanları ortalaması, eşitlik halinde tercih önceliği, yine de eşitlik halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilmek suretiyle yapılacaktır.


Bu işlemler sonucunda herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler için gerekirse ikili öğretim yapılacaktır.

Aday kayıtları tamamlandıktan sonra okul idareleri ve Öğrenci Yerleştirme Komisyonları tarafından gerekli kontroller yapılarak, 7 Eylül 2012 tarihinde Bakanlığın internet adresinden ( www.meb.gov.tr ) ilan edilecektir. Kesin kayıtlar ise 7-14 Eylül arasında tamamlanacaktır.

2012 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile yerleştirilen öğrencilerin kesin kayıtlarında e-kayıt başvuru şartı aranmayacaktır.

Kontenjan açığı bulunması halinde, öğrencisini, kardeşinin öğrenim gördüğü veya anne-babanın çalıştığı işyerinin bulunduğu alanın dahil olduğu okula kayıt yaptırmak isteyen veli talepleri Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca değerlendirilecektir.

Terör saldırıları sonucu şehit olan ya da malul duruma düşen öğretmen çocukları, şehit, malul ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri ve istemeleri halinde, istedikleri liseye kayıt yaptırabileceklerdir.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
iskeder                                 3333333
iskeder 3333333 - 12 yıl Önce

SIRADAKİ HABER