YABANCI DİL EĞİTİMİNİN İLK SEMPOZYUMU MARMARA ÜNİVERSİTESİNDE...

Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu "Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi ve Uygulamaları" sempozyumu ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor.

YABANCI DİL EĞİTİMİNİN İLK SEMPOZYUMU MARMARA ÜNİVERSİTESİNDE...
 
Yabancı dil hazırlık okullarındaki eğitim-öğretimin sorunlarına ışık tutmak, bu sorunlara çözümler üretmek ve bu alanda yapılan yeni çalışmaları gündeme getirmek amacındaki sempozyum, 11 Ekim tarihinde İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda başlayacak ve iki gün devam edecek.
Müfredat, Akademik Kullanım İçin İngilizce, Sınav ve Değerlendirme Metotları, Yabancı Dil Eğitiminde Kültürel Konular, Eğitim Yönetim ve Denetiminde Tartışılan Konular, Profesyonel Gelişim, Ortak Avrupa Dil Çerçevesi ve Dil Yeterlilik Seviyeleri, Materyal Geliştirme, Özel amaçlara Yönelik İngilizce Kullanımı, e- öğrenme/ e-eğitim, Hizmetiçi Eğitim, Yabancı Dil Edinimi gibi konu başlıklarının değerlendirileceği sempozyumda toplam 51 konuşma yapılacak.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur'un açılış konuşmasıyla başlayacak sempozyumda, "Ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerinde yabancı dil hazırlık okullarındaki uygulamalar nasıldır?", "Geleneksel uygulamalarla modern uygulamalar arasında ne gibi farklar vardır?" ve "Hangi uygulamalar geliştirilmeli, hangileri terk edilmelidir?" gibi sorulara da cevap aranacak.
24’ü yurt dışından olmak üzere toplam 51 konuşmacının katılacağı sempozyumla ilgili değerlendirmede bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Duman; "Öyle tahmin ediyorum ki, Türkiyede ilk kez yapılan bu sempozyum ileride yabancı dil hazırlık okullarındaki eğitim kalitesinin artırılması ve geliştirilmesi konusunda önemli bir destek sağlayacak. Bunun dışında yeni insanlarla tanışıp yeni ufuklara açılmamıza vesile olacak." ifadelerine yer verdi.
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER