ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE KRİTİK KARAR

Üniversite yerleştirme puanlarının açıklanmasına sayılı günler kala Danıştay'dan sistemi karıştıracak bir karar çıktı

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE KRİTİK KARAR

 Üniversitelere yerleştirmede yeni bir karışıklık ortaya çıktı.

YÖK, kısa süre önce çıkarılan torba yasanın gerekçesini okumadan üniversite giriş sınavında adayların diploma notunu dikkate alacağını açıkladı. Ancak, Danıştay, bu yıl bunun mümkün olmadığını gerekçe göstererek, hesaplamada diploma notu yerine orta öğretim başarı puanının hesaplanması gerektiğine dair bir karar alınca adaylar için stresli günler yeniden başladı.

YÖK, Danıştay’ın kararı doğrultusunda, 30 Kasım-1 Aralık 2011 tarihli kararı ile yayımı uygun bulunan “2012-ÖSYS Kılavuzu”nun ilk halindeki hesaplama yönteminin uygulanmasına karar verdi.

Buna göre, üniversiteye yerleştirmede puan hesaplanırken Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) yerine adayların Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) esas alınacak. Bu durumda hesaplamalar yeniden yapılacağı için sınav sonuçlarının açıklanması yine gecikebilir.

TERCİH YAPILACAKTI

2 milyona yakın adayın ter döktüğü üniversiteye giriş sınavları Haziran sonunda yapılmıştı. Öğrenciler bugünlerde sınav sonuçlarının açıklanmasını ve bu sonuçlara göre 23 Temmuz’dan itibaren tercih yapmayı planlıyordu. Ancak, Danıştay’ın önceki gün verdiği karar, bu sürecin biraz gecikmesi ihtimalini ortaya çıkardı. Danıştay önceki gün verdiği kararla YÖK’e ve ÖSYM’ye “Bu yıl okulların genel başarısının öğrenci puanına eklenmesiyle bulunan orta öğretim başarı puanını kullanmalısın” denildi

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER