TORPİL LİSTESİNİ YANLIŞ GRUBA GÖNDERDİ

Muğla Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Mayıs’ta başlayacak okul müdürlüğü mülakatları öncesinde bir skandala imza attı. Mülakatlar yapılmadan hangi müdüre kaç puan verileceğini gösteren bir “torpil listesi” WhatsApp üzerinden “ilgili kişi” yerine yanlışlıkla okul müdürleri grubuna gönderilince skandal ortaya çıktı.

TORPİL LİSTESİNİ YANLIŞ GRUBA GÖNDERDİ
SINAVDAN GÜNLER ÖNCE PUANLAR BELİRLENDİ
23 Mayıs’ta başlayıp 30 Mayıs’a kadar sürecek okul müdürlüğü mülakatları öncesinde, ilçede görevli öğretmenlerin, müdürlük mülakatında kaç puan alacağını günler öncesinden belirleyen ilçe milli eğitim, öğretmenlerin isimleri, branşları ve görev yerlerinin yazılı olduğu bir “torpil listesi” hazırladı.
 
TORPİL LİSTESİNİ YANLIŞ GRUBA ATTI
İlçe milli eğitimde şube müdürü olarak görev yapan Esma Çelik, söz konusu listeyi, WhatsApp uygulaması üzerinden “ilgili kişi” yerine yanlışlıkla okul müdürleri grubuna gönderince skandal ortaya çıktı. Listedeki müdürler, isimlerinin karşısında daha girmedikleri sınavın puanını görünce şaşkına döndü.

KONCUK: “TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE BÖYLE YAPILIYOR”
Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, konu ile ilgili şube müdürü Çelik hakkında “görevi kötüye kullandığı” geekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da idari soruşturma açılmasını isteyeceklerini belirterek, “İnsanlar günlerce, haftalarca bu sınavlara hazırlanıyor. Günahtır, ayıptır. Bu mülakatlar maalesef Türkiye’nin her yerinde bu şekilde yapılıyor. Sınavdan önce puanları belirleniyor ve sonuçlar ona göre açıklanıyor. Bir sendikanın üyeleri açıkça korunuyor, kollanıyor. Diğer sendikaların üyesi olan öğretmenlere ise şans tanınmıyor. Bu çeteler vasıtasıyla binlerce müdür, geçtiğimiz dönemde görevden alındı. MEB ise ne yazık ki; bütün olan biteni seyrediyor. Biz hukuken bu olayların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bu ahlaksızlıkları yapanlara fırsat vermeyeceğiz” dedi. (AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/MİLLİYET)
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ne paralelci ne biadci sadece kanuncu
Ne paralelci ne biadci sadece kanuncu - 8 yıl Önce

Çok iyi biliriz bunların nasıl kumpaslarla insan harcadığını ve daha fazlasını lakin kimi kime ve ne için şikayet edeceksiniz ki adalet yerini bulsun...devletten çok devletçi olan yeni bir güruh türedi bu ülkede ve biz dersek olur salyalariyla kral oyun oynarlarken bakıyorsunuz ki gücü buldukları siyasi teskilatla da esasen alakası olmayan bir zaman sol yumrukla bir zaman ulkucu biyikla bir zaman paralel dedikleri cemaatin toplantilarina katilarak şimdilerde ise besmele yazdirdiklari arabalarla kendilerine hep bir sistemin adamı imaji cizmekteler ki bu arkadaşları alın teriyle icra ettiğimiz idarecilik döneminden beri çok iyi takip ve not etmekteyiz...Bu işleri yok canım o kadar değil laflariyla sulandiranlar ne yazık ki 3 maymunu oynuyorlar...Allah c.c.biraz vicdan biraz iman ve biraz akıl ıhsan eylesin...

SIRADAKİ HABER